A zöldborsó jellemzői:

Magas fehérjetartalma miatt a szárított borsó korábban minden háztartásban alapvető élelmiszer volt. De a friss borsó egészen különleges: finom, zsenge ízével remekül indítja a nyári szezont.

Mivel kombináljuk?

A borsó és a spárga rövid ideig párhuzamosan is elérhető és ezt érdemes kihasználni, mivel hasonló aromával rendelkeznek és így ezek a zamatos zöldségek jól kombinálhatók. A borsó jól illik közeli rokonaikhoz, mint a lóbabhoz, például bazsalikommal, citrommal és olívaolajjal készült pürében remekül összehozhatók. A borsó vajas ízei jól passzolnak a csirkéhez, míg a menta kiemeli a friss jegyeket, gondoljunk csak egy borsó- és mentapürére, melyet akár hallal és sült krumplival tálalva, egy izgalmas "fish and chips" ételt kapunk. Olaszországban a borsót paradicsommal és tintahallal is kombinálják, ez egy érdekes étel a nyár elejére. A borsóételek ideális társa a lehet a muskotály, amelynek jegyei harmonizálnak a borsóban megtalálható linalollal.

Ami megmarad:

A borsóhámozással sok hulladék keletkezik. De a friss zöld hüvelyeknek nem kell a kukába kerülniük. A héjból cukorral és lime-mal készíthetünk szirupot, amely remekül használható olyan koktélokhoz, mint például a gin-fizz.

Receptek zöldborsóval:

További nyári hónapok szezonális ételei: 

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü