A marháról: 

Legyen szó Angusról, Galloway-ről, vagy Vagyuról, egy biztos: a marhahús az egyik legfinomabb húsfajta. A minőség nagymértékben függ a tenyésztéstől és a takarmányozástól. A legelőművelésből származó hús magasabb telítetlen zsírsavtartalommal rendelkezik, mint az ipraszerű állattartásból származóé.

A marhahús előállítása sok erőforrást igényel: Egy kilogram marhahús előállítása 15 500 liter víz felhasználásával, és 14,8 kg CO2 kibocsátásával jár. Ezért is fontos, hogy ünnepi ételként tekinstünk rá: ahogyan például a marha a briteknél is a vasárnapok és a különleges napok étele. 

Mivel kombináljuk?

Erőteljes íze jól kombinálható más, erős karakterű alapanyagokkal, mint például érett sajt, nehéz vörösbor és aromás rozmaring, vagy akár fenyőolajjal. A kávé érdekes pörkölt jegyeket hoz elő a marhahúsból is.

Részei és felhasználásuk:

A marhahús különösen népszerű a barbecue-szezonban - noha sokkal több van benne, minthogy csak steakként fogyaszzuk. A tarja tökéletes gulyás, káposzta vagy tartár készítéséhez. A szegy húslevesekhez és pörköltekhez a legjobban felhasználható. A lapocka gyengéd húsa különösen értékes  sülthez, az ebből készült szeletek ízletes ossobuco-ként vagy pho bo-vá válnak. A sovány bélszín természetesen nagyon népszerű és tökéletes egy carpaccio-hoz, míg a hátsóbb részek a legjobbak a steakhez. 

 

Marhahíús tetőtől talpig:

A levágott szarvasmarháknak átlagosan csak 37% -át használják fel a konyhában, pedig ennél jóval több van benne. További részeiből kiváló raguk készíthetők, nem beszélve az ököruszáj levesről, vagy a marhapofáról, melyek különleges finomságok. A marhanyak, a lábszár, az oldalas mind változatosságot hoz a menüben - nem beszélve a szívről, a májról és a veséről, melyek mind helyet érdemelnek a tányérokon. 

Receptek marhával:

További hónapok szezonális ételei: 

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü