Grillezett hátszín pirított kolbásszal és fehér babbal
Egy mediterrán étel, könnyű friss körettel és izgalmas fűszerezéssel. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Bab és az avokádó elkészítése.
-
Fehér bab, száraz** 1000 g
-
fokhagyma* 31.6 g
-
olivaolaj 0.05 l
-
avokádó* 2 darab
-
lime* 50 g
Hátszín pácolása, elkészítése.
-
marha hátszín* 1500 g
-
vaj* 200 g
Kápia paprika grillezése.
-
Kápia paprika** 1000 g
Tálalás.
-
KNORR Salsa szósz 0.5 l
-
Tortillas 10 darab
-
Chorizo* 200 g
Elkészítés
-
Bab és az avokádó elkészítése.
Egy éjszakára áztassuk be a válogatott megmosott szárazbabot. Főzzük puhára, szűrjük je és a főző vizéből tegyünk félre egy kicsit. Felforrósított olivaolajon futtassuk mega vágott fokhagymát dobjuk rá a főtt babot és pirítsuk le. Ha száraznak ítélnénk akkor a főző vizéből öntsünk alá és pároljuk rövid ideig. A tisztított avokádót törjük durvára, sózzuk és ízesítsük a lime levével. Tálalásig tegyük félre. -
Hátszín pácolása, elkészítése.
A vékonyra szeletelt hátszínt fűszerezzük be a Prémium Fűszerkeverékkel és a Folyékony Füst Fűszerkeverékkel és hagyjuk állni. Forró rostlapon vagy serpenyőben süssük meg és vajdarabkákkal dúsítsuk a végén a pecsenyeszaftunkat. Így egy kellemesen fűszeres, füstös jellegű mártást kapunk. -
Kápia paprika grillezése.
Rostlapopn vagy grillrácson süssük meg a paprikát, tisztítsuk meg, húzzuk le a héjját, majd daraboljuk tetszőleges formára. -
Tálalás.
Helyezzük tányérra a bab ragut, az avokádó pürét, a grillezett paprikát, a megsütött hátszínt és a karikára vágott, pirított chorizot. Forró Salsa raguval korianderrel, lilahagymával éspirított tortilla lappaltálaljuk.