+

Előkészítés

  • marha velőscsont* 2000 g
  • zöldspárga* 200 g
  • Vegyes saláták** 176.5 g
  • kígyóuborka** 100 g
  • koktélparadicsom* 102 g
  • kaliforniai paprika, szines** 50 g
  • retek, hónapos** 100 g

Elkészítés

Tálalás

  1. Előkészítés

    A velőscsontot a hártyáktól megtisztítjuk, vákumozzuk és 58 °C-on 1,5 órát hőkezeljük. A friss zöldeket megmossuk, ízlés szerint szeleteljük.

  2. Elkészítés

    Virágmézen megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymát, durva borssal, sóval ízesítjük, balzsamecettel meglocsoljuk, készre pároljuk. A végén brunoise-re vágott eperrel összeforgatjuk, csak rövid ideig melegítjük, hogy ne veszítse el az eper a színét.
  3. Tálalás

    Tálalás előtt a csontot szalamander alatt megpirítjuk, a végén Umami-val és a kisült zsirjával locsoljuk, durvaborssal megszórjuk, friss saláta mellé helyezzük az epres lilahagyma lekvárral és a levélzöldekkel.