![](/sef-inspiraciok/ufsacademy/hulladek-gazdalkodas-es-gazdasagossag/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931156390.jpg)
1. Bevezetés a hulladékkezelésbe
Ebben a videóban megismerkedünk Richard Green séffel, aki bemutatja milyen kiadások merülnek fel és ezek hogyan csökkenthetők.
![](/sef-inspiraciok/ufsacademy/hulladek-gazdalkodas-es-gazdasagossag/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931178574.jpg)
2. Hogyan alakítsuk ki a hulladék-ellenőrzést
A konyhában fontos lépés a hulladék-ellenőrzés. Ismerje meg a hulladék-ellenőrzés célját és a saját konyháján történő lebonyolítását.
![](/sef-inspiraciok/ufsacademy/hulladek-gazdalkodas-es-gazdasagossag/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_452713798/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931305537.jpg)
3. Hatékony beszerzés
A konyhai hulladék csökkentésének egyik módja a hatékony beszerzés. Megtudhatja, miért fontos ez, és néhány tippet is kaphat, mire kell figyelni beszerzés során.
![](/sef-inspiraciok/ufsacademy/hulladek-gazdalkodas-es-gazdasagossag/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931193380.jpg)
4. Készletellenőrzés és étlaptervezés
Santosh Shetty operations manager megtanítja, mik is a menük naprakészen tartásának fő előnyei.
![](/sef-inspiraciok/ufsacademy/hulladek-gazdalkodas-es-gazdasagossag/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931458079.jpg)
5. Az előkészítésből származó hulladék kezelése és tervezése
Tanuljon meg néhány tippet, hogy az előkészítési hulladék teljes költségének csökkentésével miként lehet többet kihozni a konyhában keletkezett élelmiszerhulladékból.
![](/sef-inspiraciok/ufsacademy/hulladek-gazdalkodas-es-gazdasagossag/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931475542.jpg)
6. A felszolgált tányéron megmaradó hulladék kezelése
Hogyan lehet minimalizálni a hulladékot, amely a vendégek tányérjairól származik? Nézze meg ezt a videót, hogy tippeket kapjon.
![](/sef-inspiraciok/ufsacademy/hulladek-gazdalkodas-es-gazdasagossag/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_100224553/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1601026299835.jpg)
7. A svédasztalokból származó hulladék kezelése
A svédasztalok hulladék-kezelésének egyik jó módja, ha helyesen meg tudjuk becsülni, hány emberre számíthatunk. További tippekért nézze meg a videót.