Míg néhány évvel ezelőtt még különlegességnek számított, a trendi édesburgonya mára már elfoglalta jól megérdemelt helyét az otthoni fogások között is és ez a klasszikus burgonyával mindössze névrokonságban álló zöldség azóta igazán népszerű alapanyaggá vált.

Mivel kombináljuk?

Az Egyesült Államokban az édesburgonya a Hálaadás napi pulyka szokásos körete. Ez a pirosas színű zöldség mindazonáltal nemcsak szárnyasokhoz párosítható kiválóan. Rengeteg féle képpen elkészíthető: nyersen, vékonyra szelve különlegesebbé varázsolhatjuk vele salátáinkat, de kiadósságával és édes ízvel kiváló összetevője lehet a rizzsel, quinoával készülő zöldségtálunknak is. Hasábban főzve vagy sütve kiadós körete a húsoknak és halaknak. A felkapott burgeres helyeken az édesburgonya rég kiszorította a klasszikus sültkrumplit. Sokszor szervírozzák nagyszerű mártogatósokkal, vagy különleges, például avokádóval, chillivel, teljföllel vagy mentával ízesített majonézekkel.

Ami megmarad: 

Az édesburgonya teljes egészében felhasználható. A gumói mellett a levelei is értékes ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, melyek pont úgy készíthetőek el párolva, mint bármely más leveles zöldség.

Receptek édesburgonyával:

További hónapok szezonális ételei:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü