Hozzávalók

+

Hal előkészítése és sütése.

  • Rombuszhal filé** 1500.0 g
  • vaj* 150.0 g

Spárga elkészítése.

  • vaj* 100.0 g
  • spárga** 500.0 g
  • barnacukor** 60.0 g

Köret készítése.


Több textúra egy tányéron, krémes, ropogós és a puha szaftos.
Izgalmas ízekkel és színekkel kombinálva ínycsiklandó fogás önnepi alkalmakra is. Várszegi Zsolt.

...

Elkészítés

  1. Hal előkészítése és sütése.

    • Az előkészített filéket sózzuk borsozzuk, serpenyőben megsütjük, a sütés végén vajdarabkákkal dúsítjuk.
  2. Spárga elkészítése.

    Keverjük össze az olvasztott vajat a barnacukorral.
    Helyezzük a vákum zacskóba, adjuk hozzá a darabolt spárgát és sous vide kádban 60°C fokon 45 percig hőkezeljük.
  3. Köret készítése.

    • Vágjunk kockákat az édesburgonyából és süssük meg.
    • A többi burgonyát főzzük meg és vajjal dúsítva készítsünk belőle krémet.
    • Felhevített olívaolajon pirítsuk meg a kucsmagombát, a kapribogyót, az olíva bogyót, és a petrezselymet, ízesítsük a Citrusos ízesítővel.
  4. Tálalás.

    • Kenjünk a tányérra a burgonya krémből, halmozzuk rá a paradicsomos ragut.
    • Helyezzük rá a roston sült halat, a spárgát és a sült burgonyakockákat.
    • A zöldséges-citrusos ragu szaftjával locsoljuk meg.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü