Diétás igényeknek megfelelő, mégis ízletes és változatos ételek
Célkitűzésünk, hogy a kórházak szakembereinek objektív segítséget nyújtsunk a szakszerű, de hatékonyan szervezett kórházi étkeztetés megvalósításában. A speciális egészségügyi követelmények miatt a közétkeztetés más területein széles körben használt és elismert professzionális alapanyagokhoz félve közelítenek a betegek étkeztetéséért felelős szakemberek.
Jelen kiadványunkban a tanulmányhoz kapcsolódó – az egyes diétatípusokhoz tartozó – ételsorokat mutatjuk be, melyet a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék munkatársai állítottak össze.
Kiadványunkban az alábbi diéta típusok néhány variációjára adunk ötleteket:
I. Energia- és tápanyag-összetétel szerinti változatok
II. Készítési mód szerinti változatok általános jellemzői
III. Hagyományostól eltérő és különleges étrendek
Az alábbi linken keresztül letöltheti a kiadványt
A vagdaltakat érdemes dúsítani valamilyen máz zöldséggel vagy cereáliával. Ebben a receptben barnarizs a hozzáadott cereália, köret a sok zöldség, ami rostdússá teszi az ételt. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót.