A vagdaltakat érdemes dúsítani valamilyen máz zöldséggel vagy cereáliával. Ebben a receptben barnarizs a hozzáadott cereália, köret a sok zöldség, ami rostdússá teszi az ételt. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Vagdalt elkészítése
-
pulykacomb, darált** 0.55 kg
-
rizs, barna** 0.25 kg
-
víz 0.3 l
-
só 3.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Köret elkészítése
-
brokkoli mix zöldségkeverék (szeletelt sárgarépa, karfiol, brokkoli)** 1.1 kg
-
padlizsán** 0.35 kg
-
gomba, csiperke** 0.35 kg
-
cukkini** 0.35 kg
-
póréhagyma** 0.15 kg
Mártás elkészítése
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.15 l
-
víz 0.9 l
Elkészítés
-
Vagdalt elkészítése
- A darált húst bekeverjük a vízzel, az előzőleg megfőzöttbarnarizzsel és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
- Ízesítjük sóval és a kész masszából rudakat formázunk.
- A rudakatRAMA Combi profival lefújt tepsire helyezzük és a tetejüket islefújva középmeleg sútőben megsütjük.
-
Köret elkészítése
- A daraboltzöldségeket tepsire helyezzük.
- Összeforgatjuk KNORR Vajas-finomfűszeres aroma mix-el és sütőben átsütjük.
-
Mártás elkészítése
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapot elkeverjük vízzel és RAMA Cremefine Profival és felforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a forró zöldségek mellé tálaljuk a szeletelt vagdaltat és mellé öntjük a sajtmártást.
- Igény szerint gombócokat is készíthetünk a húsból.
- Másfajta mártást is készíthetünk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR krémleves alapok (brokkoli, zeller, spárga)segítségével.