Szójás glace-ban konfitált marhapofa,- oliván pirított kínai kellel, fokhagymás burgonyával - gesztenyével
A marhapofa divatos, közkedvelt alapanyaga napjaink konyhájának. Az ízesítéssel és az elkészítéssel szeretnék egy kis változatosságot mutatni ezen az ételen keresztül. Bennó László

Hozzávalók
A hús elő és elkészítése.
-
marhapofa* 2500 g
A köret és mártás készítés.
-
burgonya** 2142.9 g
-
fokhagyma* 84.2 g
-
káposzta, kínai* 1666.7 g
-
olivaolaj 0.2 l
-
Gesztenye 500 g
-
petrezselyemzöld** 33.3 g
Elkészítés
-
A hús elő és elkészítése.
A marhapofákat előkészítjük és formázzuk, majd szója szósszal ízesített glace-ban konfitáljuk. -
A köret és mártás készítés.
Kínai kelkáposztát cikkekre vágjuk, majd olíva olajon megpirítjuk. Burgonyát kockára vágjuk, majd fokhagymával összepirítjuk. A tisztított gesztenyét átforgatjuk édes chilivel, majd sütőben megsütjük. -
Tálalás.
Mélytányérba tesszük, kerek formába a burgonyát és mellé helyezzük a marha pofa érmét. A marha pofának támasztjuk a pirított kelkáposztát és mellé egy kevés pirított gesztenyeragut teszünk.