Menu

Hozzávalók

+

Kacsa pácolása és hőkezelése.

Karfiolpüré készítése, tálalás.


Egy jól ízesített és kíméletesen hőkezelt kacsamell van olyan finom, mint a legjobb bélszínétel. Egy bársonyos karfiolpürével és fügével, a mártás karakterességével egy igazi kulináris élményben részesíthetjük vendégeinket. Várszegi Zsolt

...

Elkészítés

  1. Kacsa pácolása és hőkezelése.

    • A formázott kacsamelleket pácoljuk be KNORR Prémium Folyékony Szárnyas Alappal.
    • Vákumozzuk le és Sous-Vide kádban 68C°-on másfél óráig hőkezeljük.
    • Ha elkészült hűtsük le azonnal.
    • Olíva olajon pirítsuk meg a bőrét, majd előmelegített sütőben 200 C°-on süssük készre.
  2. Karfiolpüré készítése, tálalás.

    • Főzzük puhára a karfiolt, egy kevés levet hagyjunk rajta amit KNORR Kukoricakeményítővel sűrítsünk be.
    • Thermomixer segítségével pürésítsük.
    • Forró serpenyőben pirítsuk meg a fügét, adjuk hozzá a mézet és engedjük fel az előírás szerint elkészített KNORR Sülthússzaft alappal.
    • A kész pürére tálaljuk a sült melleket,
    • Dekoráljuk csírákkal és karfiol chips-el.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü