Roston sült kacsamell céklás-szedres bulgúr rizottóval
Rizottót nemcsak rizsből készíthetünk hanem más gabonákból is. Az ősz egyik kedvenc bogyósgyümölcse a szeder, egy kellemes zöldséggel egy újszerű köretet kínálhatunk őszi ételeink mellé.

Hozzávalók
Roston sült kacsamell céklás-szedres bulgúr rizottóval
−
+
€0.0
Rizottó elkészítése
bulgur (búzatöret)
/g
300.0 g
0%
Szeder, friss*
/g
300.0 g
0%
vaj*
/g
200.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.2 l
0%
cékla, nyers**
/g
285.7 g
0%
Kacsa elő és elkészítése.
kacsamell *
/g
2000.0 g
0%
KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Szárnyas húsokhoz 0,7 kg
/g
80.0 g
0%
/
Rizottó elkészítése
-
bulgur (búzatöret) 300.0 g
-
Szeder, friss* 300.0 g
-
vaj* 200.0 g
-
tejszín 30 % 0.2 l
-
cékla, nyers** 285.7 g
Kacsa elő és elkészítése.
-
kacsamell * 2000.0 g
Elkészítés
-
Rizottó elkészítése
- Vajon megfuttatjuk a megmosott bulgúrt, hozzáadjuk a kockára vágott céklát, sózzuk borsozzuk és folyamatosan alaplével felengedve készre pároljuk.
- Ha elkészült hozzáadjuk a felezett szedret és dúsítjuk tejszínnel.
-
Kacsa elő és elkészítése.
- Az előkészített kacsa bőrét beírdaljuk.
- Befűszerezzük KNORR Prémium Szárnyasfűszerrel és levákumozzuk.
- 58°C-on 30 percig hőkezeljük majd lehűtjük.
- Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk.
- Előírás szerint elkészített KNORR Sülthússzaftből pecsenyelevet készítünk amihez hozzáadjuk a kacsa kisült zsírját.
-
Tálalás.
- A rizottót formába tesszük, mellé helyezzük a megvágott sült kacsamellet és saját pecsenyelevével körbeöntjük.