Roston sült kacsamell céklás-szedres bulgúr rizottóval
Rizottót nemcsak rizsből készíthetünk hanem más gabonákból is. Az ősz egyik kedvenc bogyósgyümölcse a szeder, egy kellemes zöldséggel egy újszerű köretet kínálhatunk őszi ételeink mellé.

Hozzávalók
Rizottó elkészítése
-
bulgur (búzatöret)** 300 g
-
Szeder, friss* 300 g
-
cékla, nyers** 285.7 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.05 l
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.2 l
Kacsa elő és elkészítése.
-
kacsamell * 2000 g
Elkészítés
-
Rizottó elkészítése
- RAMA Culinesse Profin megfuttatjuk a megmosott bulgúrt, hozzéadjuk a kockára vágott céklát, sózzuk borsozzuk és folyamatosan alaplével felengedve készre pároljuk.
- Ha elkészült hozzáadjuk a felezett szedret és dúsítjuk RAMA Cremefine Profi Habkészítménnyel.
-
Kacsa elő és elkészítése.
- Az előkészített kacsa bőrét beírdaljuk.
- Befűszerezzük KNORR Prémium Szárnyasfűszerrel és levákumozzuk.
- 58°C-on 30 percig hőkezeljük majd lehűtjük.
- Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk.
- Előírás szerint elkészített KNORR Sülthússzaftből pecsenyelevet készítünk amihez hozzáadjuk a kacsa kisült zsírját.
-
Tálalás.
- A rizottót formába tesszük, mellé helyezzük a megvágott sült kacsamellet és saját pecsenyelevével körbeöntjük.