Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • zellerlevél** 0.02 kg

A fűszerpaprika a magyar konyha szerves része. A heti menükben is rendszeresen megjelennek a paprikás ételek. A csipetnyi rozmaring pedig különlegesen finommá teszi ezt a levest. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
    • Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és kevés vízzel felengedjük.
    • Visszaforraljuk majd megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a leveshez szükséges mennyíségű vízzel.
    • Felforraljuk, ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és KNORR Morzsolt Rozmaringgal.
    • Beletesszük a kockára vágott burgonyát, zellert és a darabolt csiperkét.
    • Készre főzzük a levest.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
  2. Tálalás és tipp

    • A levest forró tálaljuk tetejét megszórva vágott zellerzölddel.
    • Dústhatjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel is.
    • A levest elkészíthetjük húsos ragulevesnek is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü