Hozzávalók
Húsgaluska elkészítése
-
pulykacomb, darált** 0.4 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.06 kg
-
só 3.0 g
Leves elkészítése
-
karfiol** 0.3 kg
-
sárgarépa 0.15 kg
-
zeller, gumó 0.15 kg
-
karalábé** 0.1 kg
-
zöldborsó** 0.1 kg
-
víz 2.5 l
Elkészítés
-
Húsgaluska elkészítése
- A darált pulykacombot a KNORR Burgonypehellyel, egész tojással, sóval összegyúrjuk.
- Az így kapott galuskamasszát a gyöngyözően forró levesbe szaggatjuk.
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket kockára vagjuk, a karfiolt kis rózsákra szedjük.
- A darabolt zöldségeket és a zöldborsót allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal ízesített vízben feltesszük főni.
- A levesbe szaggatjuk a húsgaluskát és lassú forralással az összetevők puhulásáig főzzük a levest.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- A levest ízlés szerint dúsíthatjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel is.
- Ahúsgaluskába keverhetünk köles lisztet, vagy hajdinalisztet, így növelhetjük a galuska tápanyagtartalmát.
- A galuskát elkészíthetjük külön is, ízesített főzőlében.