A hagyományos sűrítési eljárások helyett kukoricakeményítővel készült ez a tartalmas leves. Szinte bármely korosztály számára javasolt a napi menüben! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
csirkemell** 0.6 kg
-
sárgarépa 0.25 kg
-
petrezselyemgyökér 0.25 kg
-
karalábé** 0.25 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
snidling** 0.04 kg
-
víz 3.0 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.17 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A finomra vágott vöröshagymát felhevített olajon lepirítjuk.
- Beletesszük a kockára vágott csirkemellet.
- Megszórjuk allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és felöntjük kevés vízzel.
- Az elpárolgott vizett pótolva megpároljuk a húst.
- Hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt zöldségeket.
- Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
- A zöldségek megpuhulásáig főzzük.
- Beletesszük a RAMA Cremefine Profi főzőkrémet, besűrítjük kevés vízzel elkevert KNORR MAIZENA kukoricakeméntítővel.
- Legvégül hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és készre forraljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk!
- A leves ízesítéséhez használhatjuk a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTOT.
- Kevés citromlé hozzáadásával különlegesebbé tehetjük a levest.