Hozzávalók
Zöldborsó krémleves retek forgáccsal
-
zöldborsó, fagyasztott 600.0 g
-
retek, hónapos** 60.0 g
-
vöröshagyma 44.4 g
-
napraforgóolaj** 15.0 ml
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 12.0 ml
-
kristálycukor** 6.0 g
-
petrezselyemzöld 1.8 g
-
só, jódozott 0.5 g
Elkészítés
-
Zöldborsó krémleves retek forgáccsal
A mirelit zöldborsót a felhevített olajonmegfuttatjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felét, majd a Knorr Tyúkhúsleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket. Hozzádjuk a karamellizált cukrot, a sót és puhára főzzük. Ha megfőtt a levesünk, akkor a zöldborsót szitán áttörjük. Botmixerrel egyneműsítjük, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és a Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük. A főzés befejezésekor adjuk hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet.Vékonyra vágott retekforgáccsal tálaljuk.