Hozzávalók
Zöldborsó krémleves retek forgáccsal
-
zöldborsó, fagyasztott 800.0 g
-
retek, hónapos** 80.0 g
-
vöröshagyma 61.1 g
-
napraforgóolaj** 20.0 ml
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 16.0 ml
-
kristálycukor** 8.0 g
-
petrezselyemzöld 2.2 g
-
só, jódozott 1.0 g
Elkészítés
-
Zöldborsó krémleves retek forgáccsal
A mirelit zöldborsót a felhevített olajonmegfuttatjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felét, majd a Knorr Tyúkhúsleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket. Hozzádjuk a karamellizált cukrot, a sót és puhára főzzük. Ha megfőtt a levesünk, akkor a zöldborsót szitán áttörjük. Botmixerrel egyneműsítjük, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és a Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük. A főzés befejezésekor adjuk hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet.Vékonyra vágott retekforgáccsal tálaljuk.