Turbolyával ízesített mustáros, zöldséges árpagyöngyleves, pirított bárányfilével
Nem egy szokványos karácsonyi leves, de összetevői kellemes fűszerességet és ízharmóniát adnak a menünek.

Hozzávalók
Turbolyával ízesített mustáros, zöldséges árpagyöngyleves, pirított bárányfilével
−
+
€364.98
Előkészítés, elkészítés.
lestyán**
/g
10.0 g
0%
angolzeller**
/g
150.0 g
0%
sárgarépa
/g
150.0 g
0%
Paszternák*
/g
166.7 g
0%
póréhagyma**
/g
235.3 g
0%
fokhagyma*
/g
52.6 g
0%
vöröshagyma
/g
222.2 g
0%
Leves elkészítése.
füstölt szalonna*
/g
111.1 g
0%
árpagyöngy
/g
250.0 g
0%
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú
/l
0.1 l
0%
báránygerinc*
/g
555.6 g
0%
napraforgóolaj**
/l
0.1 l
0%
Knorr Folyékony ízesítő sült vöröshagymával és fokhagymával 400 ml
/g
40.0 g
0%
/
Előkészítés, elkészítés.
-
lestyán** 10.0 g
-
angolzeller** 150.0 g
-
sárgarépa 150.0 g
-
Paszternák* 166.7 g
-
póréhagyma** 235.3 g
-
fokhagyma* 52.6 g
-
vöröshagyma 222.2 g
Leves elkészítése.
-
füstölt szalonna* 111.1 g
-
árpagyöngy 250.0 g
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.1 l
-
báránygerinc* 555.6 g
-
napraforgóolaj** 0.1 l
Elkészítés
-
Előkészítés, elkészítés.
A báránycsontból és a zöldségek 2/3-ából, a lestyánnal és a babérlevéllel ízesítve, csontlevest főzünk.
A maradék zöldségeket, finomra vágjuk. -
Leves elkészítése.
A szalonnát kiolvasztjuk, majd üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Felöntjük a báránylevessel. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt és addig főzzük, amíg meg nem puhul (kb; 1,5-2 óra).
Elkeverjük a mustárt és a tejszínt, majd a leveshez adjuk és kiforraljuk.
A bárányfilét sóval és borssal ízesítjük, majd kevés olajon körkörösen megpirítva, félangolosra sütjük.
A bárányfilé sütőzsíradékához adjuk a finomra vágott zöldségeket és aFolyékony Umamités megdinszteljük.
A tűzhelyről levéve, tépett turbolyát keverünk hozzá. -
Tálalás.
Leszűrjük a levest és a sűrűjét a zöldségekhez keverjük.
Mélytányér közepébe halmozzuk és rá helyezzük a felszeletelt bárányfilét.
Köréöntjük a levest, és turbolya levelekkel díszítjük.