+

Előkészítés, elkészítés.

  • lestyán** 10 g
  • angolzeller** 150 g
  • sárgarépa** 150 g
  • Paszternák* 166.7 g
  • póréhagyma** 235.3 g
  • fokhagyma* 52.6 g
  • vöröshagyma** 222.2 g

Leves elkészítése.

  1. Előkészítés, elkészítés.

    A báránycsontból és a zöldségek 2/3-ából, a lestyánnal és a babérlevéllel ízesítve, csontlevest főzünk. A maradék zöldségeket, finomra vágjuk.
  2. Leves elkészítése.

    A szalonnát kiolvasztjuk, majd üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Felöntjük a báránylevessel. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt és addig főzzük, amíg meg nem puhul (kb; 1,5-2 óra). Elkeverjük a mustárt és a tejszínt, majd a leveshez adjuk és kiforraljuk. A bárányfilét sóval és borssal ízesítjük, majd kevés olajon körkörösen megpirítva, félangolosra sütjük. A bárányfilé sütőzsíradékához adjuk a finomra vágott zöldségeket és aFolyékony Umamités megdinszteljük. A tűzhelyről levéve, tépett turbolyát keverünk hozzá.
  3. Tálalás.

    Leszűrjük a levest és a sűrűjét a zöldségekhez keverjük. Mélytányér közepébe halmozzuk és rá helyezzük a felszeletelt bárányfilét. Köréöntjük a levest, és turbolya levelekkel díszítjük.