Hozzávalók
Előkészítés, elkészítés.
-
lestyán** 10.0 g
-
angolzeller** 150.0 g
-
sárgarépa 150.0 g
-
Paszternák* 166.7 g
-
póréhagyma** 235.3 g
-
fokhagyma* 52.6 g
-
vöröshagyma 222.2 g
Leves elkészítése.
-
füstölt szalonna* 111.1 g
-
árpagyöngy 250.0 g
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.1 l
-
báránygerinc* 555.6 g
-
napraforgóolaj** 0.1 l
Elkészítés
-
Előkészítés, elkészítés.
A báránycsontból és a zöldségek 2/3-ából, a lestyánnal és a babérlevéllel ízesítve, csontlevest főzünk.A maradék zöldségeket, finomra vágjuk. -
Leves elkészítése.
A szalonnát kiolvasztjuk, majd üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Felöntjük a báránylevessel. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt és addig főzzük, amíg meg nem puhul (kb; 1,5-2 óra).Elkeverjük a mustárt és a tejszínt, majd a leveshez adjuk és kiforraljuk.A bárányfilét sóval és borssal ízesítjük, majd kevés olajon körkörösen megpirítva, félangolosra sütjük.A bárányfilé sütőzsíradékához adjuk a finomra vágott zöldségeket és aFolyékony Umamités megdinszteljük. A tűzhelyről levéve, tépett turbolyát keverünk hozzá. -
Tálalás.
Leszűrjük a levest és a sűrűjét a zöldségekhez keverjük. Mélytányér közepébe halmozzuk és rá helyezzük a felszeletelt bárányfilét. Köréöntjük a levest, és turbolya levelekkel díszítjük.