Tejszínes-paprikás hagymaleves (felnőtt, allergénmentes alappal)
A hagyományos hagymalevest színesebbé tehetjük paprika kockákkal, dúsíthatjuk tejszínnel. Így beillesztve a heti étlapra biztos a siker! A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
vöröshagyma 0.85 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.25 kg
-
bazsalikom 7 g
-
bors, őrölt** 0.8 g
-
szerecsendió, őrölt** 0.5 g
-
víz** 3 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 0.08 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A RAMA Margarint felhevítjük és lepirítjuk a vékony félkarikákra vágott vöröshagymát.
- Rövid pirítás után hozzáadjuk a kockára vágott kaliforniai paprikákat és felengedhetjük a megfelelő mennyiségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal, őrölt borssal, szerecsendióval és felforraljuk.
- Legvégül hozzáadjuk a RAMA Cremefine profi főzőkrémet, ízesítjük vágott bazsalikomlevéllel és alevest készre főzzük majd forrón tálaljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindíg pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- A leveshez kínálhatunk sajtos kenyérfalatokat.
- Ízesíthetjük különböző KNORR Primerba fűszerkeverékekkel.