Tejszínes-paprikás hagymaleves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A hagyományos hagymalevest színesebbé tehetjük paprika kockákkal, dúsíthatjuk tejszínnel. Így beillesztve a heti étlapra biztos a siker! A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Tejszínes-paprikás hagymaleves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
−
+
€755.4
Leves elkészítése
vöröshagyma
/kg
0.83 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.2 kg
0%
bazsalikom
/g
6.0 g
0%
bors, őrölt**
/g
0.7 g
0%
szerecsendió, őrölt**
/g
0.4 g
0%
víz
/l
2.5 l
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.2 l
0%
margarin, 75 % zsirtartalmú
/kg
0.07 kg
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
18.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
vöröshagyma 0.83 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.2 kg
-
bazsalikom 6.0 g
-
bors, őrölt** 0.7 g
-
szerecsendió, őrölt** 0.4 g
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 0.07 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A RAMA Margarint felhevítjük és lepirítjuk a vékony félkarikákra vágott vöröshagymát.
- Rövid pirítás után hozzáadjuk a kockára vágott kaliforniai paprikákat és felengedhetjük a megfelelő mennyiségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal, őrölt borssal, szerecsendióval és felforraljuk.
- Legvégül hozzáadjuk a RAMA Cremefine profi főzőkrémet, ízesítjük vágott bazsalikomlevéllel és alevest készre főzzük majd forrón tálaljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindíg pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- A leveshez kínálhatunk sajtos kenyérfalatokat.
- Ízesíthetjük különböző KNORR Primerba fűszerkeverékekkel.