Szecsuáni borssal ízesített szarvas “carpaccio”, kecskesajt forgácsokkal és fényezett fügével
A fúziós konyha egyik izgalmas találkozása, amikor a távolkeleti ízek találkoznak hazai erdeink nagyvadjainak húsával.

Hozzávalók
Elkészítés, tálalás
-
Szarvas bélszín 800 g
-
só 100 g
-
Cayenne bors, őrölt*
-
petrezselyemzöld** 111.1 g
-
kakukkfű, friss* 0.1 g
-
metélőhagyma* 0.1 g
-
Kecske sajt* 100 g
-
füge, friss* 100 g
-
juharszirup* 100 g
-
Madársaláta** 117.6 g
-
olivaolaj 0.1 l
Elkészítés
-
Elkészítés, tálalás
A zöldfűszereket és a szecsuáni borsot egy mozsárba tesszök és összezúzzuk. A szarvasfilét besózzuk, majd bekenjük a mustárral. Megforgatjuk a zöldfűszer-bors keverékben. Szorosan betekerjük folpack fóliával, és méjhűtőbe téve kifagyasztjuk. A madársalátát bekeverjük az olívaolajjal és a tányérra helyezzük. Rászeleteljük hajszálvékonyan a szarvasfilét. Mellé halmozzuk a kecskesajt forgácsokat. A füge cikkeket átforgatjuk a meglangyosított juharszirupban, majd a tányérra rendezzük. Vizitorma levelekkel díszítjük.