+

Sazarvas elkészítése.

Sütőtökös vadas

Cékla Wellington

  • cékla, nyers** 1142.9 g
  • dió** 214.3 g
  • petrezselyemzöld 22.2 g
  • gomba, csiperke** 500.0 g
  • Leveles tészta* 200.0 g
  • tojás (extra osztályú) 5.0 darab

Marinált shimeji és pácolt mustármag

  1. Sazarvas elkészítése.

    A szarvas gerincet formára vágjuk.Fűszerezzük KNORR Steak Fűszerkeverékkel, majd folpackba tekerjük egyesével, vákumozzuk.Sous-vide gépbe helyezzük 56,6*C-ra és60 percre.Tálalás előtt kibontjuk és serpenyőben olaj RAMA Culinesse Profi keverékében kérgesítjük.
  2. Sütőtökös vadas

    A cukrot karamellizálunk közben a zöldségeket száraz serpenyőben a fokhagyma kivételével lepirítjuk.Hozzáadjuk a cukorhoz a pirított zöldségeket majd felöntjük KNORR Csontleves alaplével.Ízesítjük sóval ,borssal ,babérlevéllel ,borókabogyóval, citromlével GLOBUS mustárral , puhulásig főzzük majd tejszínnel dúsítjuk , thermomixerbe 10 es fokozaton 3 percig homogén állagúra turmixoljuk .
  3. Cékla Wellington

    A céklát sós vízben megfőzzük .Ha megfőtt megtisztítjuk.Agombát olajon serpenyőben lepirítjuk sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk az aprított diót és a petrezselymet.Botmixerrel enyhén turmixoljuk. A vajastésztára helyezzük a diós gombapépet ,arra a céklát majd ráhajtjuk a leveles tésztát.Tojássárgájával lekenjük a tetejét, sütőben 200*C fokon aranybarnára sütjük.
  4. Marinált shimeji és pácolt mustármag

    A fehérbor ecetet a sóval cukorral babérlevéllel felforraljuk majd leforrázzuk a gombát és lefedve kihűtjükA mustármagot az ecettel felforraljuk majd forralást követően leszűrjük és ezt 9x megismételjük, ha elkészült hideg vízzel leöblítjük és KNORR Folyékony Umamival ízesítjük
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü