+

Sazarvas elkészítése.

Sütőtökös vadas

Cékla Wellington

  • cékla, nyers** 1142.9 g
  • dió** 214.3 g
  • petrezselyemzöld** 22.2 g
  • gomba, csiperke** 500.0 g
  • Leveles tészta* 200.0 g
  • tojás (extra osztályú) 5.0 darab

Marinált shimeji és pácolt mustármag

  1. Sazarvas elkészítése.

    A szarvas gerincet formára vágjuk.Fűszerezzük KNORR Steak Fűszerkeverékkel, majd folpackba tekerjük egyesével, vákumozzuk.Sous-vide gépbe helyezzük 56,6*C-ra és60 percre.Tálalás előtt kibontjuk és serpenyőben olaj RAMA Culinesse Profi keverékében kérgesítjük.
  2. Sütőtökös vadas

    A cukrot karamellizálunk közben a zöldségeket száraz serpenyőben a fokhagyma kivételével lepirítjuk.Hozzáadjuk a cukorhoz a pirított zöldségeket majd felöntjük KNORR Csontleves alaplével.Ízesítjük sóval ,borssal ,babérlevéllel ,borókabogyóval, citromlével GLOBUS mustárral , puhulásig főzzük majd tejszínnel dúsítjuk , thermomixerbe 10 es fokozaton 3 percig homogén állagúra turmixoljuk .
  3. Cékla Wellington

    A céklát sós vízben megfőzzük .Ha megfőtt megtisztítjuk.Agombát olajon serpenyőben lepirítjuk sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk az aprított diót és a petrezselymet.Botmixerrel enyhén turmixoljuk. A vajastésztára helyezzük a diós gombapépet ,arra a céklát majd ráhajtjuk a leveles tésztát.Tojássárgájával lekenjük a tetejét, sütőben 200*C fokon aranybarnára sütjük.
  4. Marinált shimeji és pácolt mustármag

    A fehérbor ecetet a sóval cukorral babérlevéllel felforraljuk majd leforrázzuk a gombát és lefedve kihűtjükA mustármagot az ecettel felforraljuk majd forralást követően leszűrjük és ezt 9x megismételjük, ha elkészült hideg vízzel leöblítjük és KNORR Folyékony Umamival ízesítjük