Menu

Hozzávalók

+

Sazarvas elkészítése.

Sütőtökös vadas

Cékla Wellington

  • cékla, nyers** 1142.9 g
  • Makadámia dió 214.3 g
  • petrezselyemzöld 22.2 g
  • gomba, csiperke** 500.0 g
  • Leveles tészta* 200.0 g
  • tojás (extra osztályú) 5.0 darab

Marinált shimeji és pácolt mustármag


Szeretem a tradicionális ételeket, de szeretem kicsit a magam képére is formálni őket.
Egy ilyen elem a tányéron most a cékla Wellington is.

...

Elkészítés

  1. Sazarvas elkészítése.

    A szarvas gerincet formára vágjuk.
    Fűszerezzük KNORR Steak Fűszerkeverékkel, majd folpackba tekerjük egyesével, vákumozzuk.
    Sous-vide gépbe helyezzük 56,6*C-ra és60 percre.
    Tálalás előtt kibontjuk és serpenyőben olaj RAMA Culinesse Profi keverékében kérgesítjük.
  2. Sütőtökös vadas

    A cukrot karamellizálunk közben a zöldségeket száraz serpenyőben a fokhagyma kivételével lepirítjuk.
    Hozzáadjuk a cukorhoz a pirított zöldségeket majd felöntjük KNORR Csontleves alaplével.
    Ízesítjük sóval ,borssal ,babérlevéllel ,borókabogyóval, citromlével GLOBUS mustárral , puhulásig főzzük majd tejszínnel dúsítjuk , thermomixerbe 10 es fokozaton 3 percig homogén állagúra turmixoljuk .
  3. Cékla Wellington

    A céklát sós vízben megfőzzük .
    Ha megfőtt megtisztítjuk.
    Agombát olajon serpenyőben lepirítjuk sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk az aprított diót és a petrezselymet.
    Botmixerrel enyhén turmixoljuk.
    A vajastésztára helyezzük a diós gombapépet ,arra a céklát majd ráhajtjuk a leveles tésztát.
    Tojássárgájával lekenjük a tetejét, sütőben 200*C fokon aranybarnára sütjük.
  4. Marinált shimeji és pácolt mustármag

    A fehérbor ecetet a sóval cukorral babérlevéllel felforraljuk majd leforrázzuk a gombát és lefedve kihűtjük
    A mustármagot az ecettel felforraljuk majd forralást követően leszűrjük és ezt 9x megismételjük, ha elkészült hideg vízzel leöblítjük és KNORR Folyékony Umamival ízesítjük
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü