Szarvas gerinc , sütőtökös vadas , cékla wellington
Szeretem a tradicionális ételeket, de szeretem kicsit a magam képére is formálni őket.
Egy ilyen elem a tányéron most a cékla Wellington is.

Hozzávalók
Szarvas gerinc , sütőtökös vadas , cékla wellington
−
+
€1624.9
Sazarvas elkészítése.
Szarvas gerinc
/g
1600.0 g
0%
KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Steakhez 0,75 kg
/g
80.0 g
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
Sütőtökös vadas
kristálycukor**
/g
130.0 g
0%
vöröshagyma
/g
388.9 g
0%
fokhagyma*
/g
21.1 g
0%
sárgarépa
/g
250.0 g
0%
fehérrépa*
/g
277.8 g
0%
zeller, gumó
/g
250.0 g
0%
citrom**
/g
100.0 g
0%
KNORR Zöldségleves alap*
/g
100.0 g
0%
sütőtök**
/g
500.0 g
0%
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú
/l
0.5 l
0%
Cékla Wellington
cékla, nyers**
/g
1142.9 g
0%
dió**
/g
214.3 g
0%
petrezselyemzöld
/g
22.2 g
0%
gomba, csiperke**
/g
500.0 g
0%
Leveles tészta*
/g
200.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
5.0 darab
0%
Marinált shimeji és pácolt mustármag
Knorr Folyékony ízesítő sült vöröshagymával és fokhagymával 400 ml
/g
30.0 g
0%
/
Sazarvas elkészítése.
-
Szarvas gerinc 1600.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Sütőtökös vadas
-
kristálycukor** 130.0 g
-
vöröshagyma 388.9 g
-
fokhagyma* 21.1 g
-
sárgarépa 250.0 g
-
fehérrépa* 277.8 g
-
zeller, gumó 250.0 g
-
citrom** 100.0 g
-
KNORR Zöldségleves alap* 100.0 g
-
sütőtök** 500.0 g
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.5 l
Cékla Wellington
-
cékla, nyers** 1142.9 g
-
dió** 214.3 g
-
petrezselyemzöld 22.2 g
-
gomba, csiperke** 500.0 g
-
Leveles tészta* 200.0 g
-
tojás (extra osztályú) 5.0 darab
Marinált shimeji és pácolt mustármag
Elkészítés
-
Sazarvas elkészítése.
A szarvas gerincet formára vágjuk.
Fűszerezzük KNORR Steak Fűszerkeverékkel, majd folpackba tekerjük egyesével, vákumozzuk.
Sous-vide gépbe helyezzük 56,6*C-ra és60 percre.
Tálalás előtt kibontjuk és serpenyőben olaj RAMA Culinesse Profi keverékében kérgesítjük. -
Sütőtökös vadas
A cukrot karamellizálunk közben a zöldségeket száraz serpenyőben a fokhagyma kivételével lepirítjuk.
Hozzáadjuk a cukorhoz a pirított zöldségeket majd felöntjük KNORR Csontleves alaplével.
Ízesítjük sóval ,borssal ,babérlevéllel ,borókabogyóval, citromlével GLOBUS mustárral , puhulásig főzzük majd tejszínnel dúsítjuk , thermomixerbe 10 es fokozaton 3 percig homogén állagúra turmixoljuk . -
Cékla Wellington
A céklát sós vízben megfőzzük .
Ha megfőtt megtisztítjuk.
Agombát olajon serpenyőben lepirítjuk sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk az aprított diót és a petrezselymet.
Botmixerrel enyhén turmixoljuk.
A vajastésztára helyezzük a diós gombapépet ,arra a céklát majd ráhajtjuk a leveles tésztát.
Tojássárgájával lekenjük a tetejét, sütőben 200*C fokon aranybarnára sütjük. -
Marinált shimeji és pácolt mustármag
A fehérbor ecetet a sóval cukorral babérlevéllel felforraljuk majd leforrázzuk a gombát és lefedve kihűtjük
A mustármagot az ecettel felforraljuk majd forralást követően leszűrjük és ezt 9x megismételjük, ha elkészült hideg vízzel leöblítjük és KNORR Folyékony Umamival ízesítjük