Szarvas gerinc , sütőtökös vadas , cékla wellington
Szeretem a tradicionális ételeket, de szeretem kicsit a magam képére is formálni őket.
Egy ilyen elem a tányéron most a cékla Wellington is.

Hozzávalók
Sazarvas elkészítése.
-
Szarvas gerinc 1600 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.05 l
Sütőtökös vadas
-
kristálycukor** 130 g
-
vöröshagyma 388.9 g
-
fokhagyma* 21.1 g
-
sárgarépa** 250 g
-
fehérrépa* 277.8 g
-
zeller, gumó 250 g
-
citrom** 100 g
-
KNORR Zöldségleves alap* 100 g
-
sütőtök** 500 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.5 l
Cékla Wellington
-
cékla, nyers** 1142.9 g
-
dió** 214.3 g
-
petrezselyemzöld** 22.2 g
-
gomba, csiperke** 500 g
-
Leveles tészta* 200 g
-
tojás (extra osztályú) 5 darab
Marinált shimeji és pácolt mustármag
Elkészítés
-
Sazarvas elkészítése.
A szarvas gerincet formára vágjuk. Fűszerezzük KNORR Steak Fűszerkeverékkel, majd folpackba tekerjük egyesével, vákumozzuk. Sous-vide gépbe helyezzük 56,6*C-ra és60 percre. Tálalás előtt kibontjuk és serpenyőben olaj RAMA Culinesse Profi keverékében kérgesítjük. -
Sütőtökös vadas
A cukrot karamellizálunk közben a zöldségeket száraz serpenyőben a fokhagyma kivételével lepirítjuk. Hozzáadjuk a cukorhoz a pirított zöldségeket majd felöntjük KNORR Csontleves alaplével. Ízesítjük sóval ,borssal ,babérlevéllel ,borókabogyóval, citromlével GLOBUS mustárral , puhulásig főzzük majd tejszínnel dúsítjuk , thermomixerbe 10 es fokozaton 3 percig homogén állagúra turmixoljuk . -
Cékla Wellington
A céklát sós vízben megfőzzük . Ha megfőtt megtisztítjuk. Agombát olajon serpenyőben lepirítjuk sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk az aprított diót és a petrezselymet. Botmixerrel enyhén turmixoljuk. A vajastésztára helyezzük a diós gombapépet ,arra a céklát majd ráhajtjuk a leveles tésztát. Tojássárgájával lekenjük a tetejét, sütőben 200*C fokon aranybarnára sütjük. -
Marinált shimeji és pácolt mustármag
A fehérbor ecetet a sóval cukorral babérlevéllel felforraljuk majd leforrázzuk a gombát és lefedve kihűtjük A mustármagot az ecettel felforraljuk majd forralást követően leszűrjük és ezt 9x megismételjük, ha elkészült hideg vízzel leöblítjük és KNORR Folyékony Umamival ízesítjük