A beszerzési lehetőségek javulásával már nem csak szezonális alapanyagként tekinthetünk a sütőtökre. Krémlevesként elkészítve mindig tartalmas étel, különösen ha megbolondítjuk édes szójás pirított olajos magvakkal. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Sütőtök krémleves szójás pirított magokkal
-
sütőtök** 0.9 kg
-
vöröshagyma 0.12 kg
-
szerecsendió, őrölt** 5.0 g
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
Tálalás és tipp
-
tökmag** 0.01 kg
-
napraforgómag** 0.01 kg
Elkészítés
-
Sütőtök krémleves szójás pirított magokkal
- A sütőtökről eltávolítjuk a héját és kiszedjük a magokat, megmossuk, majd kockákra vágjuk..
- A hagymát megpucoljul és daraboljuk.
- Az így előkészített sütőtököt és hagymát RAMA Culinesse profin lepirítjuk majd felöntjük kevés vízzel.
- Puhulásig főzzük, ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal, őrölt szerecsendióval.
- Botmixerrel leturmixoljuk és felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
- A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
- Dúsítjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel és kiforraljuk..
-
Tálalás és tipp
- Az olajos magvakat szárazon megpirítjuk .
- Hozzáadjuk a KNORR Szójaszószt és összeforraljuk a magokkal (a magok a mártásban levő cukor miatt összetapadhatnak).
- Tálaláskor tesszük a forró levesbe a megpirított magokat.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A leves ízesítésére használhatunk más allergénmentes KNORR Levesalapokat (zöldség, marha) is.
- Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a sütőtökön kívül csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt és az allergénmentesKNORR Tyúkhúsleves alapot használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.