Sült malacos húsos pite, kápiakrém, fermentált zöldsègek
Ehhez az ételhez a malacot tradicionális módon sörrel locsolva, szalonnával kenegetve, egészben sütőm.

Hozzávalók
Elkészítés, tálalás.
-
Malacpofa** 1000 g
-
búzaliszt (főző, rétes)** 300 g
-
vaj* 160 g
-
tojás (extra osztályú) 1 darab
-
angolzeller** 300 g
-
Kápia paprika** 300 g
-
lilahagyma** 300 g
-
fokhagyma* 105.3 g
-
cukkini** 428.6 g
-
sárgarépa** 300 g
Elkészítés
-
Elkészítés, tálalás.
A megsült omlós húst széttépkedem, körülbelül mintha pulled pork lenne. Ízesítem KNORR Sülthagymás umamival. Ebből lesz a töltelék a pitébe amihez omlós tésztát használok. A kápiakrémhez a paprikákat egészben, majdnem feketére sűtöm, jeges vízbe dobom, majd lehúzom a héjját, kevés tejföllel krémesítem. Tálaláskor mellé halmozom a fermentált zöldségeket, melyeket 3,5%-os sóoldatban pár gerezd fokhagymával 5 napig érleltem szobahômérsékleten.