Sült malacos húsos pite, kápiakrém, fermentált zöldsègek
Ehhez az ételhez a malacot tradicionális módon sörrel locsolva, szalonnával kenegetve, egészben sütőm.

Hozzávalók
Sült malacos húsos pite, kápiakrém, fermentált zöldsègek
−
+
€330.0
Elkészítés, tálalás.
Malacpofa**
/g
1000.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő sült vöröshagymával és fokhagymával 400 ml
/g
30.0 g
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/g
300.0 g
0%
vaj*
/g
160.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
1.0 darab
0%
angolzeller**
/g
300.0 g
0%
Kápia paprika**
/g
300.0 g
0%
lilahagyma**
/g
300.0 g
0%
fokhagyma*
/g
105.3 g
0%
cukkini**
/g
428.6 g
0%
sárgarépa
/g
300.0 g
0%
/
Elkészítés, tálalás.
-
Malacpofa** 1000.0 g
-
búzaliszt (főző, rétes) 300.0 g
-
vaj* 160.0 g
-
tojás (extra osztályú) 1.0 darab
-
angolzeller** 300.0 g
-
Kápia paprika** 300.0 g
-
lilahagyma** 300.0 g
-
fokhagyma* 105.3 g
-
cukkini** 428.6 g
-
sárgarépa 300.0 g
Elkészítés
-
Elkészítés, tálalás.
A megsült omlós húst széttépkedem, körülbelül mintha pulled pork lenne.
Ízesítem KNORR Sülthagymás umamival.
Ebből lesz a töltelék a pitébe amihez omlós tésztát használok.
A kápiakrémhez a paprikákat egészben, majdnem feketére sűtöm, jeges vízbe dobom, majd lehúzom a héjját, kevés tejföllel krémesítem.
Tálaláskor mellé halmozom a fermentált zöldségeket, melyeket 3,5%-os sóoldatban pár gerezd fokhagymával 5 napig érleltem szobahômérsékleten.