Sertéspofa nápolyi
Mindenki szerette gyerekkorában, vagy talán még manapság is a nápolyit.
De akkor eszünkbe sem jutott, hogy akár konfitált, fűszeres sertéspofával is készülhet. Schmiedt Patrik

Hozzávalók
Sertéspofa nápolyi
−
+
€55.6
Sertéspofa elkészítése.
sertéspofa**
/g
500.0 g
0%
fokhagyma*
/g
10.5 g
0%
vöröshagyma
/g
55.6 g
0%
kakukkfű, friss*
/g
5.3 g
0%
Umamis kápiakrém.
Kápia paprika**
/g
1500.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő sült vöröshagymával és fokhagymával 400 ml
/g
40.0 g
0%
zselatin*
/g
40.0 g
0%
Miskulancia saláta.
méz**
/g
50.0 g
0%
Vegyes saláták**
/g
117.6 g
0%
/
Sertéspofa elkészítése.
-
sertéspofa** 500.0 g
-
fokhagyma* 10.5 g
-
vöröshagyma 55.6 g
-
kakukkfű, friss* 5.3 g
Umamis kápiakrém.
-
Kápia paprika** 1500.0 g
-
zselatin* 40.0 g
Miskulancia saláta.
-
méz** 50.0 g
-
Vegyes saláták** 117.6 g
Elkészítés
-
Sertéspofa elkészítése.
Pofákat puhára konfitáljuk sertészsírban.
A zsírt megszűrve a hagymákkal és a szálaira tépett hússal, friss kakukkfű levélkékkel rilettet készítünk.
Vákumzacskóba 3-5mm vastagon levákumozzuk elígazítjuk kidermesztjük.
Ebből vágjuk ki tálalásnál a kívánt méretre a nápolyi lapok közé.
Mérettől függően több réteg is készülhet.
-
Umamis kápiakrém.
Kápia paprikákat GN tepsin befóliázva 125°C-on 1órát sűtjük.
Bőrét lehúzva thermomixerben egyneműsítjük.
Ízesítjük a Folyékony Umamival áztatott lapzselatin hozzákeverve homogén krémet készítünk amivel majd a tányéron pöttyözünk. -
Miskulancia saláta.
Paprika felfogott levét minimális cukorral méz sűrű állagúra főzzük.
Ezzel a "paprika mézzel és Citrusos Vinaigrettel ízesítjük tálalásnál a misculánum salátánkat.