+

Sertéspofa elkészítése.

  • sertéspofa** 500 g
  • fokhagyma* 10.5 g
  • vöröshagyma 55.6 g
  • kakukkfű, friss* 5.3 g

Umamis kápiakrém.

Miskulancia saláta.

  1. Sertéspofa elkészítése.

    Pofákat puhára konfitáljuk sertészsírban. A zsírt megszűrve a hagymákkal és a szálaira tépett hússal, friss kakukkfű levélkékkel rilettet készítünk. Vákumzacskóba 3-5mm vastagon levákumozzuk elígazítjuk kidermesztjük. Ebből vágjuk ki tálalásnál a kívánt méretre a nápolyi lapok közé. Mérettől függően több réteg is készülhet.
  2. Umamis kápiakrém.

    Kápia paprikákat GN tepsin befóliázva 125°C-on 1órát sűtjük. Bőrét lehúzva thermomixerben egyneműsítjük. Ízesítjük a Folyékony Umamival áztatott lapzselatin hozzákeverve homogén krémet készítünk amivel majd a tányéron pöttyözünk.
  3. Miskulancia saláta.

    Paprika felfogott levét minimális cukorral méz sűrű állagúra főzzük. Ezzel a "paprika mézzel és Citrusos Vinaigrettel ízesítjük tálalásnál a misculánum salátánkat.