A közétkeztetésben szinte minden nap más alapanyagot használunk a változatosság megőrzése miatt. Ebben a levesben sokféle alapanyag találkozik és elkésztve biztos nagy sikernek fog örvendeni a fogyasztók széles körében. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
csirkemáj** 0.3 kg
-
csirkemell** 0.3 kg
-
zeller, gumó 0.26 kg
-
petrezselyemgyökér 0.26 kg
-
sárgarépa 0.26 kg
-
zellerlevél** 0.02 kg
-
víz 3.0 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Felforrósított RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a kockára vágott csirkemellet majd a zöldségeket.
- Ízesítjü KNORR Morzsolt rozmaringgal és felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel.
- Felforraljuk és ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal.
- Belefőzzük a megtisztított, kockára vágott csirkemájat és készre forraljuk.
- Tálaláskor a levest szórjuk meg finomra vágott zellerzöldel.
-
Tálalás és tipp
- A főzés közben elpárolgott vizet mindíg pótolni kell!
- A csirkemájat leforrázhatjuk külön is, majd így főzhetjük bele a levesbe.
- Tehetünk a levesbe tészta betétet is.
- Az elkészített levest RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel dúsítva kíváló telt, gazdag levest kapunk.