Mogyoró kéregben sült vörös curry-s mangalica szűz, zöldségekkel pirított tésztával és bébi cukkinivel
A lebbencs tészta egy tradicionális alapanyagunk, bátran alkalmazom köretek elkészítésénél. A távol-keleti ízvilággal harmonizáló főételt készíthettem ezzel az egyszerű tésztával. Bennó László

Hozzávalók
Mogyoró kéregben sült vörös curry-s mangalica szűz, zöldségekkel pirított tésztával és bébi cukkinivel
−
+
€440.0
Hús előkészítése, elkészítése.
sertés szűzpecsenye*
/g
2352.9 g
0%
Thai Vörös Curry Paszta
/g
80.0 g
0%
földimogyoró**
/g
240.0 g
0%
Köret elkészítése
póréhagyma**
/g
352.9 g
0%
padlizsán**
/g
315.8 g
0%
cukkini**
/g
571.4 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő sült vöröshagymával és fokhagymával 400 ml
/kg
20.0 kg
0%
sárgarépa
/g
400.0 g
0%
lebbencs tészta*
/g
1500.0 g
0%
olivaolaj
/l
0.2 l
0%
/
Hús előkészítése, elkészítése.
-
sertés szűzpecsenye* 2352.9 g
-
Thai Vörös Curry Paszta 80.0 g
-
földimogyoró** 240.0 g
Köret elkészítése
-
póréhagyma** 352.9 g
-
padlizsán** 315.8 g
-
cukkini** 571.4 g
-
sárgarépa 400.0 g
-
lebbencs tészta* 1500.0 g
-
olivaolaj 0.2 l
Elkészítés
-
Hús előkészítése, elkészítése.
A mangalicaszűz filét előpirítjuk, majd vörös curry-vel fűszerezzük és sous-vide kádban elkészítjük.
Az elkészült mangalica szüzet kukoricakeményítőbe,tojásfehérjébe mártjuk és aprított mogyoróba forgatjuk, majd sütőbe helyezzük 1 percre. -
Köret elkészítése
Lebbencs tésztát kicsit összetörjük, majd kifőzzük.
A zöldségeket aprítjuk majd elsőnek a tésztát pirítjuk át egy kevés olíva olajon és később adjuk hozzá a zöldséget, a vágán ízesítjük Folyékony Umamival. -
Tálalás.
Mélytányérba tesszük középre a tésztát, a mangalica medaliont neki támasztjuk pecsenyelevet öntünk alá és zöldfűszerekkel dekoráljuk.