Mogyoró kéregben sült vörös curry-s mangalica szűz, zöldségekkel pirított tésztával és bébi cukkinivel
A lebbencs tészta egy tradicionális alapanyagunk, bátran alkalmazom köretek elkészítésénél. A távol-keleti ízvilággal harmonizáló főételt készíthettem ezzel az egyszerű tésztával. Bennó László

Hozzávalók
Hús előkészítése, elkészítése.
-
sertés szűzpecsenye* 2352.9 g
-
földimogyoró** 240 g
Köret elkészítése
-
póréhagyma** 352.9 g
-
padlizsán** 315.8 g
-
cukkini** 571.4 g
-
sárgarépa** 400 g
-
lebbencs tészta* 1500 g
-
olivaolaj 0.2 l
Elkészítés
-
Hús előkészítése, elkészítése.
A mangalicaszűz filét előpirítjuk, majd vörös curry-vel fűszerezzük és sous-vide kádban elkészítjük. Az elkészült mangalica szüzet tojásfehérjébe mártjuk, és aprított mogyoróba forgatjuk, majd sütőbe helyezzük 1 percre. -
Köret elkészítése
Lebbencs tésztát kicsit összetörjük, majd kifőzzük. A zöldségeket aprítjuk majd elsőnek a tésztát pirítjuk át egy kevés olíva olajon és később adjuk hozzá a zöldséget. -
Tálalás.
Mélytányérba tesszük középre a tésztát, a mangalica medaliont neki támasztjuk pecsenyelevet öntünk alá és zöldfűszerekkel dekoráljuk.