Kukoricadarás csirkehúsgombóc leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
Leveseinkbe nem csak a hagyományos húsgombócokat főzhetünk. A kukoricadara hozzáadása még tartalmasabbá teszi az igy készült levesbetétet. A receptet készítette Szikora Péter az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kukoricadarás csirkehúsgombóc leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
−
+
€202.18
Leves elkészítése
csirkemell, darált
/kg
0.32 kg
0%
víz
/l
2.62 l
0%
kukoricadara**
/kg
0.1 kg
0%
só
/g
2.0 g
0%
sárgarépa
/kg
0.18 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.12 kg
0%
karalábé**
/kg
0.14 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.1 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.1 kg
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
12.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
csirkemell, darált 0.32 kg
-
víz 2.62 l
-
kukoricadara** 0.1 kg
-
só 2.0 g
-
sárgarépa 0.18 kg
-
póréhagyma** 0.12 kg
-
karalábé** 0.14 kg
-
zeller, gumó 0.1 kg
-
petrezselyemgyökér 0.1 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A darált húst összedolgozzuk a kukoricadarával,a sószegény KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
- Nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
- A gombócokat megfőzzük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal ízesített vízben.
- Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
- Pótoljuk az elpárolgott vizet és készre főzzük.
-
Tálalás és tipp
- A húsgombócba tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomfűszereket is.
- A levest megfőzhetjük más allergénmentes KNORR Leves alapokkal (zöldség, marha) is.