Kelkáposztás májgaluskaleves (7-10 éves korcsoport, sómentes alappal)
A kelkáposzta harsogó színe teszi igazán vonzó étellé ezt a finom levest. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felélős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kelkáposztás májgaluskaleves (7-10 éves korcsoport, sómentes alappal)
−
+
€110.0
Leves elkészítése
kelkáposzta**
/kg
0.45 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.1 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.1 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.03 l
0%
víz
/l
2.5 l
0%
KNORR Májgaluska levesbetét*
/kg
0.07 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
kelkáposzta** 0.45 kg
-
sárgarépa 0.1 kg
-
zeller, gumó 0.1 kg
-
napraforgóolaj** 0.03 l
-
víz 2.5 l
-
KNORR Májgaluska levesbetét* 0.07 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Felhevített olajon lepirítjuk a tisztított, apró kockákra vágott zöldségeket.
- Felengedjük vízzel, ízesítjük a sószegényKNORR Csontleves alappal és sóval.
- Mikor a zöldségek kezdenek puhulni beletesszük a kockázott kelkáposztaleveleket és felengedjük a levest a szükséges mennyiségüre.
- Felforraljuk és belefőzzük a KNORR Májgaluska levesbetétet.
- 2-3 percig főzzük az enyhén forrásban lévő levesben, majd 10 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a galuska megdagadjon.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest mindig fórrón tálaljuk!
- A levest elkészíthetjük hagyományos KNORR Levesalapokkal is (csont, tyúk, marha), de akkor só hozzáadása nem szükséges.