Karfiolkrémleves sült karfiollal (7-10 éves korcsoport)
Krémlevest is készíthetünk valamilyen betéttel. A legegyszerűbb megoldás ha a saját anygából kíszítjük el azt. Ez a leves jó példa erre. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Karfiolkrémleves sült karfiollal (7-10 éves korcsoport)
−
+
€961.0
Leves elkészítése
karfiol**
/kg
1.0 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.02 kg
0%
víz
/l
2.5 l
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.2 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
11.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
karfiol** 1.0 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A karfiol mennyíségének 20%-át apró rózsákra szedjük és leforrázzuk.
- A megmaradt karfiolt darabolva vízben feltesszük főni.
- A főzővizet ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal.
- Amikor puha a karfiol, botmixerrel turmixoljuk és besűrítjük a levest vízzel elkevert KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel.
- Beállítjuk a megfelelő vízmennyíséget, hozzáadjuk a RAMA Cremefine Profi főzőkrémet, beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet és készre forraljuk a levest.
- Az apró karfiolokat forró RAMA Culinesse Profin aranybarnára pirítjuk és tálaláskor szórjuk a levesbe.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- A leves ízesítésére használhatjuk a KNORR Fűszerek széles választékát is.
- Ha kevés a karfiol bátran használjunk hozzáhasonló színű zöldségeket az elkészítéshez.