Hozzávalók

+

Leves elkészítése


A lencse eddig is népszerű alapanyag volt, sokféle módon lehet elkészíteni. Ebben a leves receptben kakukkfűvel adunk erőteljes fűszeres jelleget a kevesünknek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A lencsét lehetőség szerint előző nap áztassuk be vízbe majd felhasználás előtt jó alaposan mossuk át.
    • A finomra vágott vöröshagymát felhevített olajon lepirítjuk.
    • Hozzáadjuk a kockára vágott pulykacombot és a KNORR Morzsolt majorannát.
    • A hagymával együtt pirítjuk tovább a fűszeres húst.
    • Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és felöntjük kevés vízzel.
    • Az elpárolgott vizett pótolva pároljuk tovább a húst és beletesszük a lencsét is.
    • Hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt zöldségeket.
    • Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
    • Ízesítjük sószegény KNORR Alapízzel füstölthúsos ételekhez.
    • A zöldségek megpuhulásáig főzve készre forraljuk a levest és legvégül beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet.
    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
  2. Tálalás és tipp

    • A levest forrón tálaljuk!
    • Lencse helyett használhatunk hajdinát, csicseriborsót, kölest, stb...
    • Tartalmasabbá tehetjük a levest RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel dúsítva.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü