A lencse eddig is népszerű alapanyag volt, sokféle módon lehet elkészíteni. Ebben a leves receptben kakukkfűvel adunk erőteljes fűszeres jelleget a kevesünknek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
pulykacomb** 0.5 kg
-
sárgarépa 0.2 kg
-
petrezselyemgyökér 0.2 kg
-
zeller, gumó 0.2 kg
-
lencse** 0.15 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
víz 2.5 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A lencsét lehetőség szerint előző nap áztassuk be vízbe majd felhasználás előtt jó alaposan mossuk át.
- A finomra vágott vöröshagymát felhevített olajon lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott pulykacombot és a KNORR Morzsolt majorannát.
- A hagymával együtt pirítjuk tovább a fűszeres húst.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és felöntjük kevés vízzel.
- Az elpárolgott vizett pótolva pároljuk tovább a húst és beletesszük a lencsét is.
- Hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt zöldségeket.
- Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
- Ízesítjük sószegény KNORR Alapízzel füstölthúsos ételekhez.
- A zöldségek megpuhulásáig főzve készre forraljuk a levest és legvégül beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk!
- Lencse helyett használhatunk hajdinát, csicseriborsót, kölest, stb...
- Tartalmasabbá tehetjük a levest RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel dúsítva.