Kakukkfüves-lencsés pulykaraguleves (7-10 éves korcsoport)
A lencse eddig is népszerű alapanyag volt, sokféle módon lehet elkészíteni. Ebben a leves receptben kakukkfűvel adunk erőteljes fűszeres jelleget a kevesünknek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kakukkfüves-lencsés pulykaraguleves (7-10 éves korcsoport)
−
+
€4519.0
Leves elkészítése
pulykacomb**
/kg
0.5 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.2 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.2 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.2 kg
0%
lencse**
/kg
0.15 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.04 l
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
víz
/l
2.5 l
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
15.0 g
0%
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g
/g
8.0 g
0%
KNORR Alapíz füstölt húsos ételekhez - Sószegény 1 kg
/g
4.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
pulykacomb** 0.5 kg
-
sárgarépa 0.2 kg
-
petrezselyemgyökér 0.2 kg
-
zeller, gumó 0.2 kg
-
lencse** 0.15 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
víz 2.5 l
-
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 8.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A lencsét lehetőség szerint előző nap áztassuk be vízbe majd felhasználás előtt jó alaposan mossuk át.
- A finomra vágott vöröshagymát felhevített olajon lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott pulykacombot és a KNORR Morzsolt majorannát.
- A hagymával együtt pirítjuk tovább a fűszeres húst.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és felöntjük kevés vízzel.
- Az elpárolgott vizett pótolva pároljuk tovább a húst és beletesszük a lencsét is.
- Hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt zöldségeket.
- Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
- Ízesítjük sószegény KNORR Alapízzel füstölthúsos ételekhez.
- A zöldségek megpuhulásáig főzve készre forraljuk a levest és legvégül beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk!
- Lencse helyett használhatunk hajdinát, csicseriborsót, kölest, stb...
- Tartalmasabbá tehetjük a levest RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel dúsítva.