Kacsamáj, fenyőmeg sóskaramell és tépett kalács
Házi hízott kacsamáj, illatos kakukkfűvel karamellel és kaláccsal.
Igazi ünnepi lakoma része lehet. Schmiedt Patrik

Hozzávalók
Kacsamáj, fenyőmeg sóskaramell és tépett kalács
−
+
€0.15
Kacsamáj elkészítése.
kacsamáj*
/g
842.1 g
0%
kakukkfű, friss*
/g
2.0 g
0%
Sós karamell gél
kristálycukor**
/g
200.0 g
0%
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
só
/g
2.0 g
0%
víz
/l
0.2 l
0%
kakukkfű, friss*
/g
2.1 g
0%
Fenyőmag krém elkészítése.
tej 1,5 %**
/l
0.2 l
0%
fenyőmag*
/g
150.0 g
0%
méz**
/g
50.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő sült vöröshagymával és fokhagymával 400 ml
/g
20.0 g
0%
/
Kacsamáj elkészítése.
-
kacsamáj* 842.1 g
-
kakukkfű, friss* 2.0 g
Sós karamell gél
-
kristálycukor** 200.0 g
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
só 2.0 g
-
víz 0.2 l
-
kakukkfű, friss* 2.1 g
Fenyőmag krém elkészítése.
-
tej 1,5 %** 0.2 l
-
fenyőmag* 150.0 g
-
méz** 50.0 g
Elkészítés
-
Kacsamáj elkészítése.
Májszeleteket fűszerezzük kakukkfűvel serpenyőben megsütjük. -
Sós karamell gél
A cukorot karamellizáljuk,Cremefine Profival felöntjük bele forraljuk a kakukkfüvet, hozzá adjuk a hideg vizet, agellant az agart és felforraljuk Forrásban tartjuk 1 percig, leszszürjük és dermedés után thermomixerben egyneműsítjük majdhabzsákba töltjük tálalásig. -
Fenyőmag krém elkészítése.
Theromixerben egyneműsítjük, krém állagig keverjük.