Kacsamáj, fenyőmeg sóskaramell és tépett kalács
Házi hízott kacsamáj, illatos kakukkfűvel karamellel és kaláccsal.
Igazi ünnepi lakoma része lehet. Schmiedt Patrik

Hozzávalók
Kacsamáj elkészítése.
-
kacsamáj* 842.1 g
-
kakukkfű, friss* 2 g
Sós karamell gél
-
kristálycukor** 200 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.25 l
-
só 2 g
-
víz** 0.2 l
-
kakukkfű, friss* 2.1 g
Fenyőmag krém elkészítése.
-
tej 1,5 %** 0.2 l
-
fenyőmag* 150 g
-
méz** 50 g
Elkészítés
-
Kacsamáj elkészítése.
Májszeleteket fűszerezzük kakukkfűvel serpenyőben megsütjük. -
Sós karamell gél
A cukorot karamellizáljuk,Cremefine Profival felöntjük bele forraljuk a kakukkfüvet, hozzá adjuk a hideg vizet, agellant az agart és felforraljuk Forrásban tartjuk 1 percig, leszszürjük és dermedés után thermomixerben egyneműsítjük majdhabzsákba töltjük tálalásig. -
Fenyőmag krém elkészítése.
Theromixerben egyneműsítjük, krém állagig keverjük.