Halfilé bakonyi módra zöldségekkel (Óvódás korcsoport)

Hozzávalók
Halfilé elkészítése
-
tengeri halfilé** 1000 g
-
brokkoli** 1000 g
-
karfiol** 1428.6 g
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 300 ml
-
gomba, csiperke** 250 g
-
paprika** 120 g
-
napraforgóolaj** 80 ml
-
vöröshagyma 77.8 g
-
füstölt szalonna* 55.6 g
-
fűszerpaprika** 10 g
-
petrezselyemzöld** 1.7 g
-
só, jódozott** 3 g
-
fehérbors** 1 g
Elkészítés
-
Halfilé elkészítése
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, a paprikát apróra, a gombátcikkekre vágjuk. A fagyos halfilét szabályosan 0-5 C-os hűtőtérben kiolvasztjuk, majd a halat előkészítjük és egyenlő szeletekre vágjuk. Gyengén sózzuk, fehérborssal és KNORR Tyúkhúsleves alappal meghintjük és egy vékonyan olajjal megkent peremes sütőlemezbe tesszük. Serpenyőben kisütjük az apróra kockázott kolozsvári szalonnát, majd a zsiradékján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk az őrölt paprikával, egyszer átkeverjük, majd beletesszük a gombát és a zöldpaprikát. Ezután kevés vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a zöldségeket a főzőfolyadék. Fedő alatt készre pároljuk. Habverővel kikeverjük a növényi tejszínpótlót a KNORR Maizena keményítővel és a gombás szaftot behabarjuk vele. A halfilét (sütőlemezen) betesszük a sütőbe és kb. 15-20 percig sütjük 200 C-on. A karfiol és brokkoli rózsákat kevés sóval ízesített vízben megfözzük. Az adagtálon szépen elrendezzük a hal szelete(ke)t és ráöntjük a forró gombás mártást és a körettel együtt tálaljuk.