+

Halfilé elkészítése

  1. Halfilé elkészítése

    A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, a paprikát apróra, a gombátcikkekre vágjuk.
    A fagyos halfilét szabályosan 0-5 C-os hűtőtérben kiolvasztjuk, majd a halat előkészítjük és egyenlő szeletekre vágjuk.
    Gyengén sózzuk, fehérborssal és KNORR Tyúkhúsleves alappal meghintjük és egy vékonyan olajjal megkent peremes sütőlemezbe tesszük.
    Serpenyőben kisütjük az apróra kockázott kolozsvári szalonnát, majd a zsiradékján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk az őrölt paprikával, egyszer átkeverjük, majd beletesszük a gombát és a zöldpaprikát.
    Ezután kevés vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a zöldségeket a főzőfolyadék.
    Fedő alatt készre pároljuk.
    Habverővel kikeverjük a növényi tejszínpótlót a KNORR Maizena keményítővel és a gombás szaftot behabarjuk vele.
    A halfilét (sütőlemezen) betesszük a sütőbe és kb. 15-20 percig sütjük 200 C-on.
    A karfiol és brokkoli rózsákat kevés sóval ízesített vízben megfözzük.
    Az adagtálon szépen elrendezzük a hal szelete(ke)t és ráöntjük a forró gombás mártást és a körettel együtt tálaljuk.
+