Halfilé bakonyi módra zöldségekkel (7-10 éves korcsoport)
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Halfilé bakonyi módra zöldségekkel (7-10 éves korcsoport)
−
+
€92.08
Halfilé elkészítése
tengeri halfilé
/g
1000.0 g
0%
brokkoli**
/g
1000.0 g
0%
karfiol**
/g
1428.6 g
0%
tejszínpótló 15% (növényi alapú)**
/ml
300.0 ml
0%
gomba, csiperke**
/g
250.0 g
0%
paprika**
/g
120.0 g
0%
napraforgóolaj**
/ml
80.0 ml
0%
vöröshagyma
/g
77.8 g
0%
füstölt szalonna*
/g
55.6 g
0%
fűszerpaprika**
/g
10.0 g
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
10.0 g
0%
petrezselyemzöld
/g
1.7 g
0%
só, jódozott
/g
3.0 g
0%
fehérbors**
/g
1.0 g
0%
/
Halfilé elkészítése
-
tengeri halfilé 1000.0 g
-
brokkoli** 1000.0 g
-
karfiol** 1428.6 g
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 300.0 ml
-
gomba, csiperke** 250.0 g
-
paprika** 120.0 g
-
napraforgóolaj** 80.0 ml
-
vöröshagyma 77.8 g
-
füstölt szalonna* 55.6 g
-
fűszerpaprika** 10.0 g
-
petrezselyemzöld 1.7 g
-
só, jódozott 3.0 g
-
fehérbors** 1.0 g
Elkészítés
-
Halfilé elkészítése
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, a paprikát apróra, a gombátcikkekre vágjuk.
A fagyos halfilét szabályosan 0-5 C-os hűtőtérben kiolvasztjuk, majd a halat előkészítjük és egyenlő szeletekre vágjuk.
Gyengén sózzuk, fehérborssal és KNORR Tyúkhúsleves alappal meghintjük és egy vékonyan olajjal megkent peremes sütőlemezbe tesszük.
Serpenyőben kisütjük az apróra kockázott kolozsvári szalonnát, majd a zsiradékján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk az őrölt paprikával, egyszer átkeverjük, majd beletesszük a gombát és a zöldpaprikát.
Ezután kevés vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a zöldségeket a főzőfolyadék.
Fedő alatt készre pároljuk.
Habverővel kikeverjük a növényi tejszínpótlót a KNORR Maizena keményítővel és a gombás szaftot behabarjuk vele.
A halfilét (sütőlemezen) betesszük a sütőbe és kb. 15-20 percig sütjük 200 C-on.
A karfiol és brokkoli rózsákat kevés sóval ízesített vízben megfözzük.
Az adagtálon szépen elrendezzük a hal szelete(ke)t és ráöntjük a forró gombás mártást és a körettel együtt tálaljuk.