Menu

Hozzávalók

+

Hajdinás zöldségleves


A levesek főzésekor gyakran használunk szokatlan alapanyagokat. Így került felhasználásra az inkább köretként ismert hajdina. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Hajdinás zöldségleves

    • A megfelelő mennyiségű vízben tegyük fel főni a hajdinát.
    • Ízesítsük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és KNORR őrölt borssal.
    • Addig főzzük amíg ahajdina 2/3-nyira megpuhult.
    • Amíg a hajdina fő, lepirítjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket.
    • Beletesszük a levesbe a zöldségeket és a zöldborsót is.
    • Készre forraljuk a levest.
  2. Tálalás és tipp

    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
    • A levest dúsíthatjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel.
    • A fűszererezéshez használhatunk KNORR Oregánót vagy KNORR kakukkfüvet is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü