Hajdinás zöldségleves (felnőtt)
A levesek főzésekor gyakran használunk szokatlan alapanyagokat. Így került felhasználásra az inkább köretként ismert hajdina. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Hajdinás zöldségleves (felnőtt)
−
+
€136.22
Hajdinás zöldségleves
hajdina
/kg
0.36 kg
0%
zöldborsó, fagyasztott
/kg
0.19 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.19 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.19 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.19 kg
0%
víz
/l
3.0 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.06 l
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
14.0 g
0%
/
Hajdinás zöldségleves
-
hajdina 0.36 kg
-
zöldborsó, fagyasztott 0.19 kg
-
zeller, gumó 0.19 kg
-
petrezselyemgyökér 0.19 kg
-
sárgarépa 0.19 kg
-
víz 3.0 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.06 l
Elkészítés
-
Hajdinás zöldségleves
- A megfelelő mennyiségű vízben tegyük fel főni a hajdinát.
- Ízesítsük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és KNORR őrölt borssal.
- Addig főzzük amíg ahajdina 2/3-nyira megpuhult.
- Amíg a hajdina fő, lepirítjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket.
- Beletesszük a levesbe a zöldségeket és a zöldborsót is.
- Készre forraljuk a levest.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest dúsíthatjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel.
- A fűszererezéshez használhatunk KNORR Oregánót vagy KNORR kakukkfüvet is.