Hajdinás zöldségleves (7-10 éves korcsoport)
A levesek főzésekor gyakran használunk szokatlan alapanyagokat. Így került felhasználásra az inkább köretként ismert hajdina. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Hajdinás zöldségleves
-
hajdina 0.3 kg
-
zöldborsó, fagyasztott 0.15 kg
-
zeller, gumó 0.15 kg
-
petrezselyemgyökér 0.15 kg
-
sárgarépa 0.15 kg
-
víz 2.5 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Hajdinás zöldségleves
- A megfelelő mennyiségű vízben tegyük fel főni a hajdinát.
- Ízesítsük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és KNORR őrölt borssal.
- Addig főzzük amíg ahajdina 2/3-nyira megpuhult.
- Amíg a hajdina fő, lepirítjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket.
- Beletesszük a levesbe a zöldségeket és a zöldborsót is.
- Készre forraljuk a levest.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest dúsíthatjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel.
- A fűszererezéshez használhatunk KNORR Oregánót vagy KNORR kakukkfüvet is.