Grillezett homár sárga curry-vel és kókuszhabbal
Egy nemes alapanyag, egyszerűen és mégis fantasztikus ízekben. Harmónikus a sárga curry és a kókusztej összhangja ami egy felejthetetlen ízálményt ad a kóstolójának. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
A curry szósz elkészítése
-
olivaolaj 0.1 l
-
víz** 0.45 l
-
kristálycukor** 50 g
A kókuszhab elkészítése
-
víz**
Elkészítés
-
A curry szósz elkészítése
Melegítsünk olajat egy wokban. Tegyük bele a KNORR Sárga Curry Pasztát és pirítsuk kb. 3 – 4 percig közepes lángon, folyamatosan kevergetve. Keverjük jól össze a KNORR Kókusztejport a langyos vízzel. Tegyünk egy kevés kókusztejet a wokba, hogy lazítsunk a szósz állagán, majd pirítsuk addig, amíg az aromák elkezdenek kioldódni. Adjuk hozzá a maradék kókusztejet, keverjük jól el és forraljuk ki. A legvégén ízesítsük halszósszal és cukorral. -
A kókuszhab elkészítése
Egy keverőtálba öntsük a vizet a kókusztejporhoz és keverjük jól el. Miután elkevertük, forraljuk fel. A megszokott módon sűrítsük be KNORR Maizena Kukoricakeményítővel, és szűrjük szifonba. -
A homár elkészítése
Forró grillrácson, rostlapon, vagy egy előmelegített serpenyőben pirítsuk meg húsával lefelé a megfőzött, félbe vágottízesített homárt. -
Tálalás
Egy tálba tegyünk curryszószt, tegyük rá a sült homárt húsával felfelé, és az ollóját, nyomjunk mellé meleg kókuszhabot. Köretként adhatunk mellé sült édes- és lilaburgonyát.