Gőzölt hajdinás húsgombóc, gombás barnarizzsel és zöldséges mártással (felnőtt)
A recept ötlete egy Szabolcs megyei kistelepülés konyhájáról származik.. Azt továbbfejlesztve készült el ez a nagyszerű étel. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Gőzölt hajdinás húsgombóc, gombás barnarizzsel és zöldséges mártással (felnőtt)
−
+
€10.45
Köret elkészítése
rizs, barna**
/kg
0.6 kg
0%
gomba, csiperke**
/kg
0.4 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.03 l
0%
zellerlevél**
/kg
0.02 kg
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
13.0 g
0%
Gombóc elkészítése
sertéshús, darált**
/kg
0.5 kg
0%
hajdina
/kg
0.22 kg
0%
víz
/l
0.27 l
0%
só
/g
5.0 g
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
14.0 g
0%
Mártás elkészítése
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.4 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.3 kg
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
1.0 l
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
6.0 g
0%
napraforgóolaj**
/l
0.04 l
0%
/
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.6 kg
-
gomba, csiperke** 0.4 kg
-
napraforgóolaj** 0.03 l
-
zellerlevél** 0.02 kg
Gombóc elkészítése
-
sertéshús, darált** 0.5 kg
-
hajdina 0.22 kg
-
víz 0.27 l
-
só 5.0 g
Mártás elkészítése
-
kaliforniai paprika, szines** 0.4 kg
-
póréhagyma** 0.3 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 1.0 l
-
napraforgóolaj** 0.04 l
Elkészítés
-
Köret elkészítése
- A barna rizst vízben megfőzzük .
- A gombát megmossuk és kis cikkekre vágjuk majd lepirítjuk, hozzáadva finomra vágott zellerzöldet.
- A barna rizst összekeverjük a gombával
-
Gombóc elkészítése
- A hajdinát hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben megfőzzük, a sertéshúst ledaráljuk.
- A darálthúst összekeverjük a kifőtt hajdinával, vízzel, sóval és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
- Gombócokat formázunk és gőzpárolóban kb. 25 perc alatt elkészítjük.
-
Mártás elkészítése
- A zöldségeket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk majd forró olajon lepirítjuk.
- Felöntjük RAMA Cremefine profival.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és kiforraljuk a mártást.
-
Tálalás és tipp
- A köret mellé tálaljuk a forró gombócokat, amiket leöntünk a kész mártással.
- A gombócokat kifőzhetjük lassan, enyhén forrásban lévő vízben.
- A köret elkészíthetőmás zöldségekkel is.
- A gombóc elkészítésekor bátran használjunk más gabonaféléket.