+

Köret elkészítése

Gombóc elkészítése

  • sertéshús, darált** 0.5 kg
  • hajdina 0.22 kg
  • víz** 0.27 l
  • 5.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.13 kg
  • DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg 14.0 g

Mártás elkészítése

  1. Köret elkészítése

    • A barna rizst vízben megfőzzük .
    • A gombát megmossuk és kis cikkekre vágjuk majd lepirítjuk, hozzáadva finomra vágott zellerzöldet.
    • A barna rizst összekeverjük a gombával
  2. Gombóc elkészítése

    • A hajdinát hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben megfőzzük, a sertéshúst ledaráljuk.
    • A darálthúst összekeverjük a kifőtt hajdinával, vízzel, sóval és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
    • Gombócokat formázunk és gőzpárolóban kb. 25 perc alatt elkészítjük.
  3. Mártás elkészítése

    • A zöldségeket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk majd forró olajon lepirítjuk.
    • Felöntjük RAMA Cremefine profival.
    • Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és kiforraljuk a mártást.
  4. Tálalás és tipp

    • A köret mellé tálaljuk a forró gombócokat, amiket leöntünk a kész mártással.
    • A gombócokat kifőzhetjük lassan, enyhén forrásban lévő vízben.
    • A köret elkészíthetőmás zöldségekkel is.
    • A gombóc elkészítésekor bátran használjunk más gabonaféléket.