A recept ötlete egy Szabolcs megyei kistelepülés konyhájáról származik.. Azt továbbfejlesztve készült el ez a nagyszerű étel. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.6 kg
-
gomba, csiperke** 0.4 kg
-
napraforgóolaj** 0.03 l
-
zellerlevél** 0.02 kg
Gombóc elkészítése
-
sertéshús, darált** 0.5 kg
-
hajdina 0.22 kg
-
víz 0.27 l
-
só 5.0 g
Mártás elkészítése
-
kaliforniai paprika, szines** 0.4 kg
-
póréhagyma** 0.3 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 1.0 l
-
napraforgóolaj** 0.04 l
Elkészítés
-
Köret elkészítése
- A barna rizst vízben megfőzzük .
- A gombát megmossuk és kis cikkekre vágjuk majd lepirítjuk, hozzáadva finomra vágott zellerzöldet.
- A barna rizst összekeverjük a gombával
-
Gombóc elkészítése
- A hajdinát hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben megfőzzük, a sertéshúst ledaráljuk.
- A darálthúst összekeverjük a kifőtt hajdinával, vízzel, sóval és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
- Gombócokat formázunk és gőzpárolóban kb. 25 perc alatt elkészítjük.
-
Mártás elkészítése
- A zöldségeket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk majd forró olajon lepirítjuk.
- Felöntjük RAMA Cremefine profival.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és kiforraljuk a mártást.
-
Tálalás és tipp
- A köret mellé tálaljuk a forró gombócokat, amiket leöntünk a kész mártással.
- A gombócokat kifőzhetjük lassan, enyhén forrásban lévő vízben.
- A köret elkészíthetőmás zöldségekkel is.
- A gombóc elkészítésekor bátran használjunk más gabonaféléket.