Fűszeres Palócgulyás, pirított szalvéta gombóccal
Egyik kedvenc levesem a Palócgulyás, most vörös curry-vel fűszereztem. Így harmónikusabb ízeket kapunk úgy, hogy a tradicionális ízek kerekebbek lesznek. Bennó László

Hozzávalók
Elkészítés tálalás.
-
csontozott marhalapocka* 1052.6 g
-
vöröshagyma 666.7 g
-
fűszerpaprika** 80 g
-
paprika** 150 g
-
paradicsom** 157.9 g
-
fokhagyma* 84.2 g
-
köménymag** 10 g
-
babérlevél** 10 g
-
zöldbab** 105.3 g
-
burgonya** 428.6 g
-
napraforgóolaj** 0.3 l
Zsemlegombóc elkészítése.
Elkészítés
-
Elkészítés tálalás.
Tartalmas palócgulyást készítünk marhalapocka felhasználásával, amit vörös curry-vel fűszerezünk. -
Zsemlegombóc elkészítése.
A szalvétagombócot kibontjuk, szárazon összekeverjük a vízzel, hagyjuk hogy megszívja magát. Gombócokat formázunk belőle és a levesbe forraljuk. Levélzölddel és tejföllel dekorálva tálaljuk.