Fűszeres bárányborda, édesköményes-fügés couscous-szal, Umami-s jus-vel
Mediterrán ízvilág egy közkedvelt vörös húsból, de ez a fogás elkészíthető akár szárnyasokból is.

Hozzávalók
A hús előkészítése, elkészítés.
-
báránygerinc* 1666.7 g
Édesköményes-fügés couscous
-
kuszkusz** 500.0 g
-
édeskömény* 400.0 g
-
füge, friss* 300.0 g
-
koriander, friss* 11.8 g
-
kaliforniai paprika, szines** 300.0 g
Umami-s jus-vel, tálalás
Elkészítés
-
A hús előkészítése, elkészítés.
A báránybordákat előkészítjük, befűszerezzük, kicsit állni hagyjuk. Majd rosé-ra sütjük. -
Édesköményes-fügés couscous
Acouscous-t elkészítjük a szokott módon. Az édeskömény zöldjét hozzákeverjük, állni hagyjuk. Az édeskömény gumójából vágott apró kockákat vajon puhára pároljuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott friss fügét, californiai paprikát, és friss koriandert, majd mindent összekeverünk a couscous-szal. -
Umami-s jus-vel, tálalás
A Demi glace alapból az Umami-s folyékony ízesítő segítségével, jóízű pecsenyelét készítünk.Középre formázzuk a köretet és ízlésesen mellétámasszuk a csontos báránybordákat.Pecsenyeléhez használjuk fel a hús sült zsíradékát is.