Ezt a könnyen elkészíthető ragulevest a hagyományos sűrítési eljárások helyett kukoricakeményítővel sűrítettük. Bárhol megállja a helyét a napi menüben! A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
csirkemell** 0.5 kg
-
sárgarépa 0.25 kg
-
petrezselyemgyökér 0.25 kg
-
vöröshagyma 0.12 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.12 l
-
cukkini** 0.3 kg
-
petrezselyemzöld 10.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A finomra vágott vöröshagymát felhevített olajon lepirítjuk.
- Beletesszük acsíkokra vágott csirkemellet.
- Megszórjuk allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és felöntjük kevés vízzel.
- Az elpárolgott vizett pótolva megpároljuk a húst.
- Hozzáadjuk a tisztított, megmosott,csíkokra vágottzöldségeket.
- Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
- A zöldségek megpuhulásáig főzzük.
- Beletesszük a RAMA Cremefine Profi főzőkrémet, besűrítjük kevés vízzel elkevert KNORR MAIZENA kukoricakeményítővel.
- Legvégül beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet és készre forraljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk!
- A leves ízesítéséhez használhatjuk a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTOT.
- Kevés citromlé hozzáadásával különlegesebbé tehetjük a levest.