A cékla különleges zöldség. Meghatározó íze, színe megosztja a fogyasztókat. Levesbe főzve kevésbé használjuk, de az így kapott ízvilág mindenkit meggyőz majd! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
sertéscomb 0.5 kg
-
cékla, nyers** 0.43 kg
-
sárgarépa 0.1 kg
-
petrezselyemgyökér 0.1 kg
-
káposzta, fejes** 0.13 kg
-
karalábé** 0.14 kg
-
vöröshagyma 0.07 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
-
víz 2.5 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk.
- A kockára vágott sertéshúst hozzáadjuk és együtt pirítjuk a hagymával.
- Felöntjük kevés vízzel és ízesítjük az allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alap felével.
- Az elpárolgott vizett pótolva megpároljuk.
- Hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt zöldségeket és a céklát.
- Ízesítjük a maradék allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal.
- A levest felöntjük a megfelelő mennyíségűre, készre forraljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- Alevest mindíg forrón tálaljuk!
- A leves ízesítésére használhatunk más allergénmentes KNORR Levesalapokat (zöldség, marha) is.
- A zöldségek rovására megnövelhetjük a cékla mennyiségét.
- A levest dúsíthatjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel is.