Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése


A cékla különleges zöldség. Meghatározó íze, színe megosztja a fogyasztókat. Levesbe főzve kevésbé használjuk, de az így kapott ízvilág mindenkit meggyőz majd! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk.
    • A kockára vágott sertéshúst hozzáadjuk és együtt pirítjuk a hagymával.
    • Felöntjük kevés vízzel és ízesítjük az allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alap felével és zúzott fokhagymával.
    • Az elpárolgott vizett pótolva megpároljuk.
    • Hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt zöldségeket és a céklát.
    • Ízesítjük a maradék allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal, a KNORR Őrölt feket borssal és a KNORR Őrölt köménnyel.
    • A levest felöntjük a megfelelő mennyíségűre, készre forraljuk.
    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
  2. Tálalás és tipp

    • Alevest mindíg forrón tálaljuk!
    • A leves ízesítésére használhatunk más allergénmentes KNORR Levesalapokat (zöldség, marha) is.
    • A zöldségek rovására megnövelhetjük a cékla mennyiségét.
    • A levest dúsíthatjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü