A májgaluska elkészítéséhez különleges módon KNORR Burgonyapelyet használunk. A burgonyapehely megköti a nedvességet és finom ízt is ad a galuskának. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
csirkemáj** 0.32 kg
-
víz 2.55 l
-
só 2.0 g
-
sárgarépa 0.3 kg
-
zöldborsó** 0.25 kg
-
petrezselyemgyökér 0.2 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
A megtisztított csirkemájat ledaráljuk.Összedolgozzuk a KNORR Burgonyapehellyel, vízzel és kevés sóval.A kész masszát hűtőbe tesszük.A darabolt zöldségeket kevés olajon lepirítjuk.Felengedjük a megfelelő mennyíségű vízzel.Ízesítjü allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal.Mikor felforrt a leves beletesszük a zöldborsót.Ha azöldségek kezdenek megfőni, galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk a burgonyás májgaluskát.Addig főzzük amíg az összes összetevő meg nem fő. -
Tálalás és tipp
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!Tálaláskor a levest szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel.A galuska masszáját sűríthetjük KNORR Burgonyapehely hozzáadásával, annyira, hogy még könnyen szaggatható legyen.