Burgonyás májgaluska leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A májgaluska elkészítéséhez különleges módon KNORR Burgonyapelyet használunk. A burgonyapehely megköti a nedvességet és finom ízt is ad a galuskának. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Burgonyás májgaluska leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
−
+
€334.18
Leves elkészítése
csirkemáj**
/kg
0.32 kg
0%
víz
/l
2.55 l
0%
só
/g
2.0 g
0%
sárgarépa
/kg
0.3 kg
0%
zöldborsó**
/kg
0.25 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.2 kg
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.01 kg
0%
KNORR Tyúkhúsleves alap - Allergénmentes* 3kg
/g
15.0 g
0%
napraforgóolaj**
/l
0.04 l
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
csirkemáj** 0.32 kg
-
víz 2.55 l
-
só 2.0 g
-
sárgarépa 0.3 kg
-
zöldborsó** 0.25 kg
-
petrezselyemgyökér 0.2 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
A megtisztított csirkemájat ledaráljuk.
Összedolgozzuk a KNORR Burgonyapehellyel, vízzel és kevés sóval.
A kész masszát hűtőbe tesszük.
A darabolt zöldségeket kevés olajon lepirítjuk.
Felengedjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
Ízesítjü allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal.
Mikor felforrt a leves beletesszük a zöldborsót.
Ha azöldségek kezdenek megfőni, galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk a burgonyás májgaluskát.
Addig főzzük amíg az összes összetevő meg nem fő. -
Tálalás és tipp
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
Tálaláskor a levest szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel.
A galuska masszáját sűríthetjük KNORR Burgonyapehely hozzáadásával, annyira, hogy még könnyen szaggatható legyen.