Burgonyás májgaluska leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A májgaluska elkészítéséhez különleges módon KNORR Burgonyapelyet használunk. A burgonyapehely megköti a nedvességet és finom ízt is ad a galuskának. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
csirkemáj** 0.32 kg
-
víz** 2.55 l
-
só 2 g
-
sárgarépa** 0.3 kg
-
zöldborsó** 0.25 kg
-
petrezselyemgyökér** 0.2 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld** 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
A megtisztított csirkemájat ledaráljuk. Összedolgozzuk a KNORR Burgonyapehellyel, vízzel és kevés sóval. A kész masszát hűtőbe tesszük. A darabolt zöldségeket kevés olajon lepirítjuk. Felengedjük a megfelelő mennyíségű vízzel. Ízesítjü allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal. Mikor felforrt a leves beletesszük a zöldborsót. Ha azöldségek kezdenek megfőni, galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk a burgonyás májgaluskát. Addig főzzük amíg az összes összetevő meg nem fő. -
Tálalás és tipp
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell! Tálaláskor a levest szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel. A galuska masszáját sűríthetjük KNORR Burgonyapehely hozzáadásával, annyira, hogy még könnyen szaggatható legyen.