Hozzávalók
Bárány előkészítése, elkészítése.
-
báránygerinc* 1666.7 g
Csicseriborsó ragu elkészítése.
-
csicseriborsó** 300.0 g
-
mustármag* 10.0 g
-
kardamon* 10.0 g
-
köménymag** 2.0 g
-
édeskömény* 4.0 g
-
Sárga Curry Paszta 30.0 g
-
mogyoróhagyma* 33.3 g
Paradicsomlekvár készítése.
-
kristálycukor** 200.0 g
-
koriander, friss* 23.5 g
Tálalás.
-
Kecske sajt* 200.0 g
Elkészítés
-
Bárány előkészítése, elkészítése.
A leszárított bárányhúst befűszerezzük a Prémium Sültek fűszerkeverékkel és serpenyőben erős lángon körbepirítjuk.
Előmelegített 65°C-os sütőben pihentetjük 30-40 percet.
Tálalás előtt forró serpenyőben ismét körbepirítjuk, majd 3 percet pihentetjük, szeleteljük, Maldon sóval sózzuk. -
Csicseriborsó ragu elkészítése.
Egy mély fazékban olajon pirítsuk mega fűszereket.
Amikor a mustármag elkezd kipattogni,adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott mogyoróhagymát és a Sárga Curry Pasztát. Pirítsuk továbbamíg illatos és áttetsző lesz.
Adjunk hozzá vizet (Kb. 0,5 L) a csicseriborsót és Knorr Umami Folyékony ízesítőt és fűzzük puhára. -
Paradicsomlekvár készítése.
Egy forró serpenyőben olvasszuk fel a cukrot, amikor karamellizálódott adjuk hozzá a Fűszeres Paradicsomvelőt és lassú lángon főzzük lekvár sűrűségűre.
A befejezés előtt adjuk hozzá a durvára vágott koriandert. -
Tálalás.
Tegyük egy mély izgalmas edénybe a csicseri ragut, helyezzük mellé a rose báránygerincet.
Adjunk mellé a langyos lekvárból és végezetül morzsoljunk rá a krémes kecskesajtból.
Levélzöldekkel tehetjük ínycsiklandóbbá.