Hozzávalók

+

Bárány előkészítése, elkészítése.

Csicseriborsó ragu elkészítése.

Paradicsomlekvár készítése.

  • kristálycukor** 200.0 g
  • KNORR Collezione Italiana Fűszeres paradicsomvelő konzerv 2 kg 800.0 g
  • koriander, friss* 23.5 g

Tálalás.

  • Kecske sajt* 200.0 g

Ez az étel tipikus példája a fúziónak.
Európában őshonos húsfajta, egy afrikában népszerű hüvelyes és a távolkelet fűszereinek aromás varázsa. Várszegi Zsolt.

...

Elkészítés

  1. Bárány előkészítése, elkészítése.

    A leszárított bárányhúst befűszerezzük a Prémium Sültek fűszerkeverékkel és serpenyőben erős lángon körbepirítjuk.
    Előmelegített 65°C-os sütőben pihentetjük 30-40 percet.
    Tálalás előtt forró serpenyőben ismét körbepirítjuk, majd 3 percet pihentetjük, szeleteljük, Maldon sóval sózzuk.
  2. Csicseriborsó ragu elkészítése.

    Egy mély fazékban olajon pirítsuk mega fűszereket.
    Amikor a mustármag elkezd kipattogni,adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott mogyoróhagymát és a Sárga Curry Pasztát. Pirítsuk továbbamíg illatos és áttetsző lesz.
    Adjunk hozzá vizet (Kb. 0,5 L) a csicseriborsót és Knorr Umami Folyékony ízesítőt és fűzzük puhára.
  3. Paradicsomlekvár készítése.

    Egy forró serpenyőben olvasszuk fel a cukrot, amikor karamellizálódott adjuk hozzá a Fűszeres Paradicsomvelőt és lassú lángon főzzük lekvár sűrűségűre.
    A befejezés előtt adjuk hozzá a durvára vágott koriandert.
  4. Tálalás.

    Tegyük egy mély izgalmas edénybe a csicseri ragut, helyezzük mellé a rose báránygerincet.
    Adjunk mellé a langyos lekvárból és végezetül morzsoljunk rá a krémes kecskesajtból.
    Levélzöldekkel tehetjük ínycsiklandóbbá.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü