A betekarítás legmegfelelőbb pillanatát nem csak az ízek és az illatok jelzik, hanem van, hogy a hangok is. A friss összetevők feldolgozása, ezáltal az ízek, zamatok megőrzése versenyfutássá válik az idővel.
Ha a bab roppanó hangot adva szétválik, akkor megérett.
Ha a tök kopogtatás közben üregesen kong, akkor megérett.
Ha a hagyma héjai lehullanak a növényről, akkor megérett.
Mikor egy paradicsom cserje rázása közben leesnek a paradicsomok a növényről, akkor elég érettek.
Ha a tamarindusz pöckölés hatására üregesnek hangzik, akkor megérett.
A friss fűszernövények betakarítása az esti órákban a legcélszerűbb a hűvös levegő miatt, így nem fonnyad el a termés.
A betakarítás után a répák leveleit és a hagymák héját a földön hagyják, melyet újra megművelnek, ezáltal tápanyagban gazdag természetes komposzt keletkezik.
A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót.