Az ízek harmóniája

A betekarítás legmegfelelőbb pillanatát nem csak az ízek és az illatok jelzik, hanem van, hogy a hangok is. A friss összetevők feldolgozása, ezáltal az ízek, zamatok megőrzése versenyfutássá válik az idővel.

Zöldbab - a roppanás teszt

Zöldbab - a roppanás teszt

Ha a bab roppanó hangot adva szétválik, akkor megérett.

 

Tök – a kopogtatás teszt

Tök – a kopogtatás teszt

Ha a tök kopogtatás közben üregesen kong, akkor megérett.

Hagyma – lehulló héj teszt

Hagyma – lehulló héj teszt

Ha a hagyma héjai lehullanak a növényről, akkor megérett.

Paradicsom - a rázás teszt

Paradicsom - a rázás teszt

Mikor egy paradicsom cserje rázása közben leesnek a paradicsomok a növényről, akkor elég érettek.

Tamarindusz – a pöckölés teszt

Tamarindusz – a pöckölés teszt

Ha a tamarindusz pöckölés hatására üregesnek hangzik, akkor megérett.

Tudta?

Tudta?

A friss fűszernövények betakarítása az esti órákban a legcélszerűbb a hűvös levegő miatt, így nem fonnyad el a termés.

Semmi sem válik feleslegessé

Semmi sem válik feleslegessé

A betakarítás után a répák leveleit és a hagymák héját a földön hagyják, melyet újra megművelnek, ezáltal tápanyagban gazdag természetes komposzt keletkezik.