Zöldséges rakott brokkoli pulykahússal (felnőtt)
Rengeteg zöldség egy ételben! Színes, kiadós, finom és hús is van benne! Kell ennél több?? A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Zöldséges rakott brokkoli pulykahússal (felnőtt)
−
+
€640.3
Elkészítés
brokkoli**
/kg
1.7 kg
0%
pulykacomb, darált**
/kg
0.75 kg
0%
padlizsán**
/kg
0.75 kg
0%
cukkini**
/kg
0.75 kg
0%
rizs, barna**
/kg
0.33 kg
0%
sajt, Trappista**
/kg
0.14 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
só
/g
4.0 g
0%
KNORR Színes paprikaragu paradicsommal 2,6 kg
/kg
0.5 kg
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.3 l
0%
/
Elkészítés
-
brokkoli** 1.7 kg
-
pulykacomb, darált** 0.75 kg
-
padlizsán** 0.75 kg
-
cukkini** 0.75 kg
-
rizs, barna** 0.33 kg
-
sajt, Trappista** 0.14 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
só 4.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.3 l
Elkészítés
-
Elkészítés
- A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a ledarált pulykahúst.
- A húst a hagymával együtt pirítjuk és ízesítjük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
- Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk a húst.
- A KNORR Collezione Italiana Színes Paprikaragut paradicsommal,majd a megfőzött barnarizst hozzákeverjük a húshoz.
- Az apró rózsákra szedett vagy átvágott brokkolit leforrázzük és tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk.
- Ráhalmozzuk a húsos masszát, majd befedjük karikára vágott cukkínivel és padlizsánnal, amiket vegyesen rakunk.
- Arakottbrokkoli tetejére öntjük areszelt sajttal elkevert RAMA Cremefine Profi főzőkrémet, amit sóval ízesítettünk..
- 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- A rakott brokkolit kockára vágva tálaljuk.
- Ízesítésre használhatunk sószegény KNORR Füstölthús alapot és a KNORR Fűszerek széles választékát.