Hozzávalók

+

Felfújt elkészítése


Felfújt jellegű ételeket ritkán készítünk. Itt az ideje ezen változtatni és a hagyományos rakott ételek mellett az ilyen típusú finomságokat is beilleszteni az étlapra. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Felfújt elkészítése

    • A darálthúst olajon lepirítjuk, ha kell kevés vizet aláöntve pároljuk.
    • A zöldségeket daraboljuk és együtt pirítjuk a hússal, majd ha kész hagyjuk kissé kihülni.
    • A tejet és a KNORR Felfújtalapot összekeverjük és beletesszük a húsos zöldséget.
    • Az így kapott masszát olajjal vékony kikent tepsibe terítjük és előmelegített sütőben 160°C fokon 40-45 percig sütjük.
  2. Tálalás és tipp

    • A felfújtból kivágjuk a megfelelő adagokat és forrón tálaljuk.
    • Készíthetünk hozzá KNORR mártásalapokból könnyű mártást hozzá.
    • A zöldségek lehetnek mirelitek is, és természetesen másfajták is!
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü