Felfújt jellegű ételeket ritkán készítünk. Itt az ideje ezen változtatni és a hagyományos rakott ételek mellett az ilyen típusú finomságokat is beilleszteni az étlapra. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Felfújt elkészítése
-
pulykacomb, darált** 0.9 kg
-
tej 1,5 %** 0.9 l
-
sárgarépa 0.23 kg
-
zeller, gumó 0.23 kg
-
karalábé** 0.23 kg
-
petrezselyemgyökér 0.23 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
Elkészítés
-
Felfújt elkészítése
- A darálthúst olajon lepirítjuk, ha kell kevés vizet aláöntve pároljuk.
- A zöldségeket daraboljuk és együtt pirítjuk a hússal, majd ha kész hagyjuk kissé kihülni.
- A tejet és a KNORR Felfújtalapot összekeverjük és beletesszük a húsos zöldséget.
- Az így kapott masszát olajjal vékony kikent tepsibe terítjük és előmelegített sütőben 160°C fokon 40-45 percig sütjük.
-
Tálalás és tipp
- A felfújtból kivágjuk a megfelelő adagokat és forrón tálaljuk.
- Készíthetünk hozzá KNORR mártásalapokból könnyű mártást hozzá.
- A zöldségek lehetnek mirelitek is, és természetesen másfajták is!